“Introducere în teoriile personalităţii” de Robert B. Ewen

oct. 2nd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia “Psihologie-Psihoterapie”, a apărut volumul “Introducere în teoriile personalităţii” de Robert B. Ewen, traducere de Sofia Manuela Nicolae.

Cuprinzătorul manual de psihologia personalităţii scris de Robert B. Ewen, ajuns la a şaptea ediţie, prezintă într-o manieră accesibilă şi atractivă ideile celor mai importanţi teoreticieni ai personalităţii, de la Freud şi Jung la Allport şi Bandura, de la Maslow şi Fromm la Cattell şi Erikson. Cartea oferă şansa de a descoperi misterele comportamentului uman, dar şi un punct de plecare pentru aprofundarea unui domeniu extrem de important pentru psihologia organizaţională, pentru psihoterapie şi consiliere, precum şi pentru evaluarea şi testarea psihologică.

Organizată în funcţie de autori şi de orientările teoretice (de la psihanaliză şi umanism la cognitivism şi modelul trăsăturilor), cartea include anecdote biografice inedite, liste de concepte-cheie, citate ilustrative din operele psihologilor consacraţi, dar şi aplicaţii imediate – de la psihopatologie şi interpretarea viselor la mai buna înţelegere a politicienilor şi oamenilor de afaceri. Nu în ultimul rând, cititorii vor găsi în acest tratat suficiente repere pentru o mai bună cunoaştere de sine şi pentru o viaţă mai împlinită.

Robert B. Ewen, profesor şi cercetător în psihologie, a predat la universităţi din New York şi Miami. Este coautor al unui reputat manual de statistică pentru ştiinţele socio-umane.

Număr de vizualizări :1310


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro