Ziua Educaţiei Nonformale (28-29 septembrie 2012)

sept. 27th, 2012 | By | Category: Eveniment

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, a demarat la începutul acestui an proiectul N.O.N.F.O.R.M.A.L., menit să promoveze educaţia nonformală în România şi să încurajeze actorii din toate cele trei sectoare (business, public şi neguvernamental) în demersurile de a încorpora principiile educaţiei nonformale în domeniile lor de activitate.

În cadrul acestei Zile de Educaţie Nonformală vor avea loc evenimente la nivel local în 39 de judeţe din România. Aceste evenimente vor implica folosirea activităţilor şi metodelor de educaţie nonformală în şcoli, licee, grădiniţe, biblioteci, instutitii de cultură, organizaţii neguvernamentale, companii şi instituţii publice.

Ziua Educaţiei Nonformale 2012 înseamnă peste 190 de activităţi de educaţie nonformală în toată ţara, atât în mediul urban cât şi rural, diverse şi numeroase activităţi şi metode de educaţie nonformală implementate la nivel local, peste 200 de organizaţii şi instituţii care realizează activităţi de educaţie nonformală.

Prinţe numeroasele evenimente realizate în cadrul Zilei Educaţiei Nonformale, menţionăm ateliere de creativitate, art terapie şi drama terapie, educaţie parentală, origami şi quilling, training-uri de antreprenoriat în economie socială, activităţi cercetăşeşti, momente de teatru de păpuşi, teatru social/forum, coregrafii şi dans, activităţi de consiliere vocaţională pentru tineri, proiecţii de filme educative, meciuri de debate, activităţi de ecologizare, expoziţii foto şi expoziţii photoVoice, vânători de comori (treasure hunt) şi jocuri socio-educative, city race, flashmob, cafenele publice şi cafenele literare.

Tot în cadrul Zilei Educaţiei Nonformale sunt înscrise festivaluri care abordează principiile acestui tip de educaţie – Festival de Teatru la Constantă, Festivalul Bucuriei de a Şti, Festivalul Egalităţii de Gen, Festivalul ReCreativ.

Lista completă a evenimentelor şi a partenerilor care le organizează în toată ţara, este disponibilă aici:

http://www.nonformalii.ro/evenimente.

Ziua Educaţiei Nonformale este un eveniment naţional aflat la a doua ediţie şi va fi organizat anual. Scopul evenimentului este să promoveze învăţarea pe tot parcursul vieţii prin metode de educaţie nonformală care pot fi aplicate indiferent de vârstă, educaţie, gen, poziţie socială etc.

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) este o organizaţie neguvernamentală, independentă, înfiinţată în anul 1994, în cadrul unei iniţiative a Comisiei Europene. FDSC este o “organizaţie pentru organizaţii”, care consideră că dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezintă în sine un indicator pentru starea comunităţii în care cetăţenii trăiesc.

Număr de vizualizări :1775


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro