Regizorul Aureliu Manea prezintă „SCRISORILE PORTUGHEZE ale Marianei Alcoforado”, la Teatrul Metropolis

sept. 25th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 28 septembrie 2012, ora 19.30, la Teatrul Metropolis din Bucureşti va avea loc Spectacolul de Gală “SCRISORILE PORTUGHEZE ale Marianei Alcoforado”, spectacol care anunţă revenirea în teatru a marelui regizor Aureliu Manea. Spectacolul este produs de Viorica SAMSON MANEA. În cei 24 de ani de carieră, regizorul Aureliu Manea montează, pentru prima dată, un spectacol într-un teatru din Bucureşti, pe scena Teatrului Metropolis. De asemenea, volumul “Texte Regăsite, Sfârşitul lumii va fi un clip” de Aureliu Manea,  Editura Casa Cărţii de Ştiinţă va fi relansat în prezenţa a numeroase personalităţi ale lumii culturale, colegi şi prieteni.

“Cine poate şti ce este în sufletul unei femei părăsite? […]
Nietzsche spunea undeva “ceea ce nu ne distruge ne face mai puternici”!
O dragoste neîmpărtăşită este ca o sclavie. Ce este mai frenetic decât o victorie în iubire când reuseşti să îţi învingi sentimentele şi să te eliberezi?
Acest spectacol este conceput pentru contemporanii noştri, unde gândurile aleargă cu repeziciunea avioanelor militare. Mariana Alcoforado ne este contemporană, pentru că ne vorbeşte despre iubire, iar de iubire nu vrem să uităm. […]
Eroina se eliberează de cutuma dragostei neîmpărtăşite şi e salvată prin încoronare. Devine regina nimănui, dar devine REGINĂ. Ţinem cu ea până la capăt.
Din secolul XVII până în ziua de azi au trecut  patru secole, dar o ascultăm şi azi pe Mariana Alcoforado pentru că iubirea este ceva după care jinduim cu toţii.”, a scris Aureliu Manea despre spectacol.

“Manea a fost un autor ce şi‑a scris textele direct pe scenă. El nu şi‑a fost prizonier decât lui însuşi şi, până la un punct, singur stăpân. Apoi echilibrul fragil s‑a rupt şi scena română a rămas orfană: Manea s‑a îndepărtat de ea fără a se mai reîntoarce.

Cartea pe care o avem în mâini e, poate, răspunsul ultim ce ni–l adresează azi. Să‑i mulţumim lui, dar, totodată, şi Vioricăi. Graţie ei, acum, la capăt, îl regăsim şi, din nou, înţelegem cât de îndelung ne‑a lipsit: o viaţă întreagă.”, a scris George Banu despre carte.

Număr de vizualizări :1450


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro