Lucian Dan Teodorovici – turneu literar în Sardinia

sept. 28th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Lucian Dan Teodorovici, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori din noua generaţie, va susţine un turneu literar în Sardinia, la invitaţia Editurii Aisara, în perioada 29 septembrie-5 octombrie 2012; un adevarăt tur de forţă, dat fiind că turneul începe în nordul Sardiniei, continuă în centrul ei şi se încheie în sud. Autorul va avea zilnic întâlniri cu cititorii italieni, în şapte localităţi din celebra regiune italiană: Sassari, Pozzomaggiore, Nuoro, Neoneli, Samugheo, Cagliari, Isili.

De altfel, Lucian Dan Teodorovici nu se află la prima sa vizită în Italia, acesta fiind reprezentantul României la prestigiosul Festival de literatură al Sardiniei, ediţia 2011 (1-3 iulie). Mai mult, tot în 2011, autorul a fost invitat la unul dintre cele mai importante şi mai aşteptate evenimente culturale din Italia, Festivalul de literatură de la Mantova (7-11 septembrie).

Două dintre titlurile semnate de Lucian Dan Teodorovici au apărut în Italia, la Editura Aisara, în traducerea Ilenei M. Pop: romanul Circul nostru vă prezintă: (colecţia „Ego”, 2002; ediţia a II-a, colecţia „Ego. Proză”, 2007; La casta dei suicidi, 2011) şi volumul de povestiri Celelalte poveşti de dragoste (Polirom, 2009; Un altro giro, sciamano, 2011).

Programul de evenimente:

Sâmbătă, 29 septembrie, ora 20.30, Sassari: Întâlnire cu cititorii la Vecchio Mulino – dialog cu Gianni Caria (partener: Librăria Internaţională Koine)

Duminică, 30 septembrie, ora 17.30, Pozzomaggiore: Întâlnire cu cititorii la Museo del cavallo (partener: Asociaţia Culturală Isperos)

Luni, 1 octombrie, ora 19.00, Nuoro: Invitat special la Cafeaneaua literară „Atene sarda”, Librăria Mondadori

Marţi, 2 octombrie, ora 18.30, Neoneli: Întâlnire cu cititorii la Biblioteca locală

Miercuri, 3 octombrie, ora 18.30, Samugheo: Întâlnire cu cititorii la Casa Serra (partener: Biblioteca locală)

• Joi, 4 octombrie, ora 18.30, Cagliari: Întâlnire cu cititorii la Caffè Savoia (partener: Asociaţia KaraLettura)

• Vineri, 5 octombrie, ora 18.00, Isili: Întâlnire cu cititorii la Parco Asusa (partener: Biblioteca locală)

Număr de vizualizări :1535


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro