Ioana Greceanu şi Nicolae Prelipceanu, la Rampa de Jazz şi Poezie

sept. 22nd, 2012 | By | Category: Eveniment

Vremea bună a revenit pe Strada de C`Arte, ediţia din 2012, astfel că Rampa de Jazz şi Poezie a strâns laolaltă, la „Poezie la prima vedere” şi la „Cele mai frumoase poezii”, iubitorii de poezie care au venit să îi asculte pe poeţii Ioana Greceanu şi Nicolae Prelipceanu, în recital în aer liber. Duminică, 23 septembrie 2012, la Rampa de Jazz şi Poezie, vor avea lecturi publice poetele Ioana Diaconescu (ora 17.00) şi Simona Popescu (ora 18.00).


Prima care a citit în faţa publicului, în cadrul proiectului „Poezie la prima vedere”, a fost Ioana Greceanu, care le-a oferit celor prezenţi emoţii din volumele sale de poezie. Pe lângă ediţii deja cunoscute, cum ar fi „Poeme în pierdere” (1999) şi recentul „Fragment într-un viu” (Editura Tracus Arte, 2012), poeta a citit şi poeme dintr-o carte în lucru ce se va intitula „Subtexte”.

Nicolae Prelipceanu a strâns un public cunoscător, iubitor şi consumator de poezie contemporană românească, nu puţini fiind aceia care au şi cumpărat cel mai recent volum al său, „La pierderea speranţei” (2012, Editura Casa de Pariuri Literare), care s-a găsit la Standul de Poezie şi Jazz, aflat în imediata vecinătate a Rampei. În public, printre cititorii obişnuiţi, s-au aflat şi numeroase personalităţi culturale. Moderatorul ambelor recitaluri de poezie a fost poetul Dan Mircea Cipariu, iniţiatorul şi coordonatorul  acestor evenimente literare.

Programul zilelor următoare poate fi consultat la adresa web: https://www.agentiadecarte.ro/2012/09/rampa-de-jazz-si-poezie-cel-mai-important-desant-poetic-din-ultimii-ani/

Număr de vizualizări :1819


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro