Ioana Crăciunescu, Maria Răducanu şi Pedro Negrescu, regal de jazz, improvizaţie şi poezie

sept. 23rd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

În a doua seară  a show-urilor de blues, poezie şi jazz  propuse de  Strada de C`Arte,  la Rampa de Jazz şi Poezie, spre bucuria publicului care a stat şi în picioare pentru a vedea spectacolul, pe scenă s-au întâlnit două mari artiste, Ioana Crăciunescu şi  Maria Răducanu, acompaniate de Pedro Negrescu (la contrabas).  Mai  bine de o oră, spectatorii au admirat rezonanţa înaltă  între poezia Ioanei Crăciunescu şi sonurile arhetipale, autentice şi organice ale Mariei Răducanu. A fost un regal  pentru blues, minte, inimă şi literatură! Duminică, 23 septembrie 2012, de la ora 19.30, la Rampa de Jazz şi Poezie, sunt invitaţi poetul Florin Iaru şi muzicienii Mihai Iordache (saxofon) şi Sorin Romanescu (chitară).

Două voci cu har, în poezia şi în jazzul  contemporan românesc, Ioana Crăciunescu şi Maria Răducanu au oferit celor prezenţi  la Rampa de Jazz şi Poezie un spectacol unicat, cu un suflu profund, dus pe drumul nesfârşit al improvizaţiei cu sufletul  şi cu spiritul. Cei peste 150 de spectatori , stând pe băncuţe sau în picioare, au fost cuceriţi de Ioana Crăciunescu şi Maria Răducanu, acompaniate cu inspiraţie de Pedro Negrescu..

Poeta Ioana Crăciunescu a citit o serie de poeme atât de cunoscute şi dorite de iubitorii poeziei de calitate, dar şi poezii din volumul său în lucru, „Mon General”, care se anunţă a fi o carte cu impact la public. Maria Răducanu&Pedro Negrescu au însoţit-o magistral pe poetă, oferindu-i replici ori corespondenţe muzicale sclipitoare.

Programul  RAMPA DE JAZZ ŞI POEZIE poate fi consultat la adresa web: https://www.agentiadecarte.ro/2012/09/rampa-de-jazz-si-poezie-cel-mai-important-desant-poetic-din-ultimii-ani/

Credit foto: Mihai Zgondoiu

Dorina CIOPLEA

Număr de vizualizări :2527


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro