spot_img

A apărut numărul 100 al Revistei „Contact international”

De curând, a apărut numărul 100 al Revistei „Contact international„. Revista a fost laureată în 2011, la Salonul Internaţional de Carte Românească cu distincţia “Revista anului”. Revista este condusă de Liviu Pendefunda (director) şi Julieta Carmen Pendefunda (redactor-şef). Din colegiul redacţional fac parte: Nail Chiodo (Roma, Italia), Constantin Coroiu (Iaşi), Michael Coupe (Hereford, Anglia), Nicolae Dabija (Chişinău, Moldova), Theodor Damian (New York, NY, USA), Mircea A. Diaconu (Suceava), Emilian M. Dobrescu (Bucureşti), Constantin Dram (Iaşi), Mircea Eugen (Iaşi), Ioan Holban (Iaşi), Emanuela Ilie (Iaşi), Valeriu Matei (Chişinău, Moldova), Mario Castro Navarrete (Stockholm, Suedia), Gheorghe Andrei Neagu (Focşani), Dragoş Pătraşcu (Iaşi), Constantin Pricop (Iaşi), Constantin Trandafir (România), Matei Vişniec (Paris, Franţa).

„Mai 1990. O zi în care pământul s-a cutremurat. Andrei Pleşu, maliţios, a semnat înfiinţarea editurii şi revistei „Contact international”. Anual zilele organizate au constituit o veritabilă sărbătoare. Se încerca în lipsa majorităţii publicaţiilor literare şi culturale, o revigorare a valorilor spiritualităţii româneşti indiferent unde s-ar afla aceasta. Foarte multe au apărut după aceea luând adeseori revista ieşeană ca model ideatic și estetic.

Casa de presă şi editură Contact Internaţional a reunit cu această ocazie ascuţite minţi din diverse domenii care au înţeles să se apropie de acest nou spirit, bazat nu pe veleităţi, relaţii de gaşcă sau servilism. Colaboratori prezenţi în redacţie, participanţi la manifestările culturale, M.N. Rusu, Theodor Damian, Elizabeth Huddleston şi Silvia Cinca (USA), Antonietta dell Arte, Luigi Attardi, Aldo Rosselli, Mario Castro Navarrette, Cezar Sterpu, Constantin Bălceanu Stolnici, George Gavrilean, Geo Săvulescu, Dumitru Constantin Dulcan, Andrei Corbea, Lucian Vasiliu, Val Condurache, Nichita Danilov, Dan Giosu au fost un bun augur pentru interesante şi pline de succes întâlniri, la revista care s-a dorit un labirint de iniţiere în cunoaştere. Aceştia au fost şi cei care au dat viaţă primelor numere, alături de fondatori, Julieta Carmen şi Liviu Pendefunda. Lista completă a colaboratorilor de la primul număr până în 2011 se găseşte pe site-ul editurii: www.anm.com.ro, revista publicând texte în franceză, engleză, germană, italiană, spaniolă, portugheză, flamandă, idiş. Geo Vasile, Mario Castro Navarrette, Willem Roggeman au subliniat în această vară legăturile revistei cu literatura lumii.

Vindecarea sufletului şi trupului nu poate fi admisă în afara unor repere magice şi a căror explicaţie ştiinţifică a fost dintotdeauna alături de homo religiosus. Sub auspiciile înţelepciunii, printre sute de catarge, revista Contact international a ajuns la numărul 100, continuând să înfrunte furtunile non-valorii într-un context încă incert din punct de vedere al recunoaşterii spirituale. Anul acesta, momentul de lansare a unor apariţii editoriale s-a desfăşurat la Ipoteşti sub semnul poesiei şi al lui Mihai Eminescu, a expoziţiei „Poemele luminii” de Elleny Pendefunda, ediţia aniversară fiind dedicată liricii, româneşti și internaţionale, picturii şi muzicii, din adâncul sufletului uman creator până în spaţiul cosmic, relevând că Labirintul are în cadrul multiplelor sale intrări, doar opţiunea adevărului.„ (Liviu Pendefunda)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508