”Sora de război” de Cătălina George, lansat în Club La Scena

sept. 17th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 18 septembrie 2012, de la ora 20.00, în Club La Scena (Calea Călărași 55, București), va avea loc lansarea volumului de poezie ”Sora de război” de Cătălina George, apărut la Editura Tracus Arte. Prezintă Cosmin Perța, Mugur Grosu și Ovia Herbert.

Cătălina George, jurnalist de profesie, a publicat poezie în revistele „Orizont”, „Forumul studenţesc”, „Vatra” şi „Tribuna”. A publicat volumele de poezie „Cât aş atinge ceaşca de ceai” , Editura Marineasa 2005 și „Sora de război”, Editura Tracus Arte, 2012. A activat şi pe câteva site-uri literare: Club literar, Hyperliteratura și Rocultura.

”De când mi-am ales avatarul acesta ”sora de război”, am primit o grămadă de întrebări pe messenger despre el. Cei care mă cunoșteau au văzut în el o soră medicală de pe front, cei care îl primeau servit pentru o discuție pe messenger săreau de multe ori în defensivă: ”tipa asta-i a dreac`, nene”. Multe discuții am avut sub numele ăsta, sunt deja aproape cinci ani de când îl port. (…)

Pe la aproape 9 ani m-a luat valul în noaptea de revelion și am produs prima mea poezie. O chestie simplă și plină de scântei, ca un băț de-ăla de-l puneam în braduri pe vremea lui Vodă Răposatu` și din care, aprins, țâșnea o jerbă cu miros înțepător.

Cărțile au fost mereu companioanele mele, pentru o bună bucată de viață, mai apropiate decât oamenii. Cu excepția propriei familii, bineînțeles.

Mă simt mai legată de lumea bunicilor decât de a părinților. Într-o bună zi va trebui să scriu o carte despre lumea asta.” (Cătălina George / http://pasajdeschis.wordpress.com/sora-de-razboi-si-mai-cum/)

Număr de vizualizări :1536


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro