“În livadă, rândunicile” de Peter Hobbs

sept. 10th, 2012 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Polirom, în colecţia Biblioteca Polirom, va apărea volumul “În livadă, rândunicile” de Peter Hobbs, traducere din limba engleză de Mihaela Negrilă. Volumul va apărea şi în ediţie digitală.

La poalele unei zone muntoase din nordul Pakistanului se află o frumoasă livadă. Rîndunicile zboară printre rodiile grele, de un cărămiziu premonitoriu. Neglijaţi, pomii au început să se sălbăticească, iar fructele lor se strică pe ramuri. În depărtare, un tînăr fragil iese pe porţile închisorii. Trupul său chinuit spune povestea a cincisprezece ani de brutalităţi şi persecuţii. Privind zborul rîndunicilor, se prăbuşeşte în praful drumului. Cînd închide ochii, vede singura imagine care l-a ţinut în viaţă de-a lungul anilor grei de închisoare: aceea a unei fete care i-a dat puterea de a îndura toate lipsurile. O poveste despre pierderea iubirii într-o ţară sfîşiată de război, scrisă într-o proză de o frumuseţe remarcabilă.

Peter Hobbs (n. 1973), romancier britanic, s-a născut la Cornwall şi a studiat la Oxford. Romanul său de debut, The short day dying (2005), a fost distins cu Betty Trask Award şi a fost nominalizat la prestigioasele Whitbread First Book Award, John Lllewellyn Rhys Prize şi International IMPAC Dublin Literary Award.

Număr de vizualizări :1422


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro