Premiile Salonului Naţional “Germanii din România”

aug. 12th, 2012 | By | Category: Postcard

Salonul Naţional “Germanii din România”, organizat de Asociaţia Euro Foto Art din Oradea în parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din România, prin Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu (FDG Sibiu) sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi a Primăriei Municipiului Sibiu, şi-a anunţat câştigătorii. Pentru concurs, anul acesta, au fost trimise 257 de imagini, din care 92 alb-negru şi 165 color, realizate de artişti fotografi din România şi Germania. Vernisajul Salonului Naţional şi înmânarea festivă a premiilor va avea loc la data de 21 septembrie 2012, la ora 18:00, în sala de expoziţie a Primăriei Municipiului Sibiu (Centrul de Informare a Turiştilor). Cu această ocazie va fi lansat şi albumul intitulat “Germanii din România”.

Jurizarea lucrărilor a avut loc în data de 07 august 2012, în sala de festivităţi a Forumului Democrat German din Sibiu. Din juriul naţional prezidat de Ştefan Tóth A.FIAP, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR) au făcut parte  artişti fotografi reputaţi din România, reprezentanţii Forumului Democrat German din Sibiu şi a Primăriei Municipiului Sibiu. Lucrările înregistrate au fost prezentate juriului fără ca ei să cunoască numele autorilor şi titlurile lucrărilor. În urma jurizării au fost acceptate pentru Salonul Naţional 97 lucrări alb-negru şi color. În etapa a doua au fost prezentate lucrările acceptate pentru stabilirea premiilor. În urma jurizării au fost acordate următoarele premii:

La categoria alb-negru medalia de aur AAFR a fost obţinută de artistul Vasile Vénig A.FIAP (Carei), pentru lucrarea „Saxon Castel”, iar premiul I. Forumul Democrat German din România (FDGR): a fost acordat artistei fotograf Boglárka Végső (Petreu-Judeţul Bihor), pentru lucrarea “Dansul vieţii”. Medalia de argint AAFR şi premiul II. FDGR a fost acordat artistului fotograf  Sebastian Marcovici din Sibiu pentru lucrarea „Kronenfest”. Medalia de bronz AAFR a fost obţinută de Adela Lia Rusu din Oradea cu lucrarea „În vizită”, iar premiul III. FDGR i-a revenit artistei fotograf Ildikó Baranyi A.FIAP din Bucureşti pentru lucrarea „Herina”.

La categoria color medalia de aur AAFR a fost obţinută de artistul fotograf Claudiu Szabó E.FIAP din Oradea, pentru lucrarea „Calm intrerupt”, iar premiu I. FDGR a fost acordat lui Sebastian Marcovici din Sibiu pentru lucrarea „Sărbătoare”. Medalia de argint AAFR i-a revenit artistei fotograf Ildikó Baranyi A.FIAP din Bucureşti pentru lucrarea „Biertan 2”, iar premiul II. FDGR a obţinut artistul  fotograf Vasile Vénig A.FIAP din Carei pentru lucrarea „Procesiune”. Medalia de bronz la această categorie a fost acordată tot artistului  fotograf Vasile Vénig A.FIAP din Carei pentru lucrarea „Dans şvăbesc 1.”, iar premiul III FDG i-a revenit artistei fotograf  Ildikó Baranyi A.FIAP din Bucureşti pentru lucrarea „Biertan 1.”.

Număr de vizualizări :1321


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro