Dan Coman şi Jazz Chalenge, la „Vară de Poezie şi Jazz la Mogoşoaia”

aug. 6th, 2012 | By | Category: Proiecte

Duminică, 12 august 2012, de la ora 19.00, la Palatele Brâncoveneşti, scriitorul Dan Coman va susţine un recital, fiind acompaniat de acordurile Jazz Chalenge. Evenimentul face parte din cea de-a doua ediţie a stagiunii „Vară de Poezie şi Jazz la Mogoșoaia”, al cărei coordonator muzical este Sebastian Gheorghiu, iar moderator – Dan Mircea Cipariu. Organizatorii evenimentului sunt Centru Cultural Palatele Brâncoveneşti şi Primăria Municipiului Bucureşti / Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Coorganizator: Exces Music. Partener: UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România prin programul ”Oportunități la Tine Acasă”. Partenerii media ai proiectului: Radio România Cultural, România literară şi AgenţiadeCarte.ro.


Dan Coman (n. 27 iulie 1975, în Gersa, județul Bistrița-Năsăud) este un poet român contemporan. S-a născut și a copilărit în localitatea Gersa din Bistrița-Năsăud. A debutat în revista „Minerva” în 1993. Studii de filosofie la Cluj (absolvite în 1999). Prezent în volumul colectiv Camera (Euphorion, Sibiu, 1995), alături de poeții Marin Mălaicu-Hondrari și Florin Partene. A publicat poezie în majoritatea revistelor literare importante din România. Pentru prima sa carte, Anul cârtiței galbene, a primit Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru debut și Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. În 2007, a susținut o lectură din poemele sale, traduse în limba franceză de Linda Maria Baros, la Paris, iar în 2009 a participat la un atelier de poezie și traduceri în Suedia (Insula Gotland). În 2010 beneficiază de o bursă pentru literatură acordată de Akademie Schloss Solitude (juror Mircea Cărtărescu). Este coautorul antologiei “Compania poeților tineri în 100 de titluri alese de Dan Coman și Petru Romoșan” (Editura Compania, 2011).

Număr de vizualizări :1415


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro