Consultare publică pentru modificarea grilelor de evaluare ale AFCN

aug. 13th, 2012 | By | Category: Eveniment

Noul director al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, Andreea Uvegheş, a lansat o invitaţie pentru toţi beneficiarii şi colaboratorii instituţiei de a lua parte la modificarea grilelor de evaluare a Proiectelor Editoriale. Din dorinţa de a simplifica procedurile de finanţare a proiectelor, Uvegheş iniţiază o consultare publică.“In anii anteriori, ne-am bucurat de sprijinul dumneavoastra in consultarile pentru imbunatatirea sistemului de finantare a proiectelor culturale si pentru actualizarea legislatiei specifice.
Un rezultat important venit din partea celor direct implicativin activitatea culturala a condus la modificarea Ordonantei Guvernului nr. 51/1998 privind imbunatatirea sistemului de finantare a programelor si proiectelor si, ulterior, a Normelor metodologice privind organizarea şi funcţionarea comisiilor, procedura de selecţie a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale în vederea acordării de finanţări nerambursabile din Fondul Cultural Naţional, precum şi de soluţionare a contestaţiilor (aprobate prin O.M.C.P.N. nr. 2231/7.04.2011).

Din dorinta de a da curs propunerilor Dumneavoastra privind simplificarea procedurilor de finantare, fiind consecventi scopului afirmat de a creste capacitatea de absorbtie a fondurilor publice pentru sustinerea actului cultural si de a fi permanent in dialog cu beneficiarii finantarilor nerambursabile, va adresam o noua invitatie de a ne fi alaturi, ca si pana acum, in demersul nostru privind modificarea Grilelor actuale de evaluare a proiectelor editoriale, prevazute la art. 13 din Regulamentul de concurs privind finantarea nerambursabila a editarii de lucrari din categoria culturii scrise, aprobat prin Decizia nr. 4/25.02.2012, act administrativ preconizat a fi modificat in perspectiva lansarii urmatoarei sesiuni de finantare a proiectelor editoriale.

Am fi onorati daca ne-ati transmite si de aceasta data recomandarile, sugestiile si completarile dumneavoastra pe marginea acestui proiect, asigurand astfel accesarea mai simpla a finantarilor nerambursabile pentru proxima sesiune de finantare a proiectelor editoriale.

Grilele de evaluare mai sus enuntate sunt disponibile la adresa http://www.afcn.ro/finantari/proiecte-editoriale.html, în cadrul documentului intitulat “Regulament concurs proiecte editoriale”.
Propunerile dumneavoastra sunt asteptate in format electronic,la adresa de e-mail afcnromania@gmail.com , in atentia dnei. Linda Peșchir, pana la data de 30 septembrie a.c.”

Cu cele mai bune ganduri,

ec. Andreea UVEGHEȘ
director AFCN

Număr de vizualizări :1250


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro