„Atinge Istoria”, tur muzeal pentru nevăzători

aug. 31st, 2012 | By | Category: Proiecte

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe anunţă încheierea  proiectului „Atinge istoria”, realizat în colaborare cu Asociaţia ART & CO şi Asociaţia Nevăzătorilor din România, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Expoziţia „Atinge istoria” poate fi vizitată în continuare la sediile MNCR din Sfântu Gheorghe, până la mijlocul lunii septembrie 2012, când machetele expoziţiei de arheologie vor fi itinerate la Galaţi, în cadrul unui proiect realizat în colaborare cu Muzeul de Istorie Galaţi (lider de proiect), Asociaţia ART & CO şi Asociaţia Nevăzătorilor din România, intitulat „Cunoaşte-ţi istoria prin atingere”, finanţat de AFCN.

Prin expoziţia „Atinge Istoria” MNCR şi-a propus să promoveze patrimoniul cultural muzeal publicului nevăzător, prin realizarea unui tur expoziţional pentru două din expoziţiile sale, „Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii” şi „Prima Şcoală Românească” din Sfântu Gheorghe, devenind de asemenea, a doua expoziţie din ţară special adresată acestui grup ţintă.

Deşi iniţial expoziţia „Atinge Istoria” a fost gândită ca un tur muzeal special adresat persoanelor nevăzătoare, aceasta a fost propusă publicului larg ca o alternativă pentru turul muzeal clasic, propunând folosirea simţului tactil drept mijloc de comunicare şi cunoaştere. Astfel, expoziţia a depăşit sfera activităţilor muzeale, devenind un real instrument social, de sensibilizare a publicului larg, de atragere a atenţiei asupra nevoilor persoanelor cu deficienţe de vedere.

Număr de vizualizări :1508


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro