“Zece povestiri” de Ioan Cărmăzan

aug. 3rd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Ecou Transilvan, în colecţia “Proză”, a apărut volumul “Zece povestiri” de Ioan Cărmăzan.

“Un demers radical, cu consecinţe notabile în încercarea de înnoire a modului de abordare a realităţii în romanul românesc contemporan, este cel al lui Ioan Cărmăzan. Romancier, scenarist şi regizor, Ioan Cărmăzan dispune de toate avantajele unei modernităţi bine asimilate cât şi de o structură interioară predispusă analizei, contemplării distante uneori ironice, alteori tragi-comice ale unei umanităţi secvenţiale, aleasă pe eşantioanele reprezentative, unde marja de eroare este reprezentată de ficţiune, fantastic şi cine-verité-ul vieţilor paralele bine puse în scenă şi regizate cu mijloacele unui maestru al artei combative.

În cărţile lui Ioan Cărmăzan realitatea nu este doar un obiect de studiu privit prin dioptriile aparatului de filmat, ci şi o provocare: aceea de a desluşi sensul firelor ce se ţes în modelele complicatei tapiserii umane pe care prea adesea o privim fără să o înţelegem.” (Traian T. Coşovei)

Număr de vizualizări :1608


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro