„Protest cu telecomandă. Un protest împotriva desființării TVR Cultural”

aug. 14th, 2012 | By | Category: Eveniment

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate- ARCEN organizează joi, 16 august, ora 19.00, în fața Ateneului Român, „Protest cu telecomandă. Un protest împotriva desființării TVR Cultural.” Inițiativa ARCEN vine în urma unui val de simpatie față de postul TVR Cultural, care s-a manifestat pe rețelele de socializare și care atrage din ce în ce mai mulți susținători din țară și din străinătate. Petiţia online „Spune NU desfiinţării TVR Cultural” a strâns, până acum, în jur de şase mii de semnături, de la simpatizanţi de toate vârstele şi clasele sociale, dar şi de la mari oameni de cultură. Printre aceştia se numără critici literari şi scriitori, dramaturgi, actori, muzicieni, artişti vizuali etc. Protestul împotriva desființării TVR Cultural se va desfășura de la ora 19.00 până la ora 19.30, în fața Ateneului Român, iar simbolul protestatarului, susținător al TVR Cultural, va fi o telecomandă.


Prin „Protestul cu telecomandă” se atrage atenția asupra crizei instituțiilor publice de cultură din România, asupra crizei valorilor care devine profundă în societatea românească, dar și asupra faptului că zona culturală românească este supusă presiunilor puterii politice care încearcă limitarea spațiului cultural.

Totodată, prin protestul din fața Ateneului Român, se va semnala situația mass-media românească, care este invadată de divertisment politic, kitsch, ignoranță, non-valoare și agresivitate, TVR Cultural fiind singurul post de televiziune cu caracter exclusiv cultural din România, locul apolitic de întâlnire a intelectualilor, a operatorilor culturali și a oamenilor cu idei constructive.

Număr de vizualizări :2245


2 Comments to “„Protest cu telecomandă. Un protest împotriva desființării TVR Cultural””

 1. Rebecca spune:

  Ma vad retraind pentru a nu stiu cata oara regretul ca nu am plecat din aceasta tara…
  Si n-am facut-o pt.ca am tot sperat.Am tot sperat ca ceva,ceva se va schimba in bine,
  ca vom deveni incet,incet o natiune normala…Acum,dinpacate,s-a naruit si ultima speranta.
  Inca o lovitura data celor care mai sperau la o lume mai frumoasa…
  O lume in care sa vedem si alt ceva decat pe „minunatii” nostri politicieni certandu-se pe
  „ciolan”, ori cine cu cine s-a bagat in pat ,sau in ce s-au mai imbracat,dupa care pe unde s-au
  dezbracat tot felul de „domnisoare” de mare viitor….
  Mi-e pur si simplu scarba ! O tara fara cultura e o tara moarta !
  Nu ne luati chiar totul ! Mai existam si noi,cei care iubesc lucrurile cu adevarat de valoare…
  Nu ne indobitociti pe toti, nu ne luati si ultima farama de bucurie ! Unii au nevoie si de hrana
  spirituala nu doar de paine si circ…
  Nu distrugeti si ultimul lucru de calitate din TVR.! Nu desfiintati TVCULTURAL pe motiv de economie…
  Asta-i praf in ochi,iar ochii nostrii chiar nu mai suporta atata praf…
  Veniti,oameni care mai credeti in valori adevarate si manifestati JOI 16 aug.ora 19 in fata ATENEULUI ROMAN(un simbol al culturii) sa le aratam ca-n Romania mai exista si alt fel de oameni….

 2. […] petiție. Mă număr printre ei. Oricine poate să facă același lucru. Alții au hotarat să iasă în stradă. Lucia Hossu-Longin, membră a Consiliului de Administrație care a decis soarta TVR Cultural a […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro