„Kaïros Moldav (thriller menipeic)” de Igor Ursenco

aug. 30th, 2012 | By | Category: Postcard

La Editura „Blumenthal” a apărut romanul „Kaïros Moldav (thriller menipeic)”, cea de-a zecea carte semnată de Igor Ursenco, care inițial trebuia să fie debutul său literar.

„Numai într-un thriler menipeic n-au mai fost puse problemele Republicii Moldova. Dar şi cele româneşti în general, de oricunde ar fi ele! Lecturând năucitor-năzbâtioasa carte, realizezi că Igor Ursenco e un nesăţios cititor, clocotind de imaginaţie ezoterică. Noroc că poftele culturale nu i-au secătuit umorul! Satira lui nu e mai puţin divină ca cea a marilor antici: lectura ba îţi pune creierul pe bigudiuri, ba te gâdilă şi te pişcă de te ia chicotitul. Pariul este câştigat – utile et dulci −, citind înveţi, învăţând te delectezi numai şi numai cu fineţuri. Şi aşa ajungi să te simţi pe măsura minţii puternice a autorului”. (Felix NICOLAU)

Pe blogul personal al autorului este oferit și un excerpt:

http://igorursenco.blogspot.ro/2012/08/republica-ba-gua-feng-shui-basarabean.html

Igor URSENCO este prozator, poet, scenarist, teoretician al culturii și  freelancer poliglot de origine basarabeană. Membru al Uniunii Scriitorilor din România și Republica Moldova. A adoptat încă de la cartea sa de debut valențele proteice de „ego-bestiar” artistic ca și celebrare a alterității lirice reversibile, fiind și promotorul activ al metodei artistice integratoare eres arhetipal. Printre alte teme predilecte din creația sa se regăsesc terrarismul semantic și intangibilitatea heterotopică. A publicat până acum 10 titluri în varii genuri artistice (poezie, proză, eseuri semiosofice, ficțiune cinematografică & dramaturgie), pentru care a luat premii naționale, regionale și locale pentru proză scurtă, poezie și eseu.

Număr de vizualizări :1987


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro