“Soni” de Andrei Ruse, ediţia a III-a

aug. 28th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 5 septembrie 2012, ora 19.30, la Librăria Cărtureşti Verona (ceainărie) din Bucureşti, va avea loc lansarea romanului “Soni” de Andrei Ruse, ediţia a III‑a revăzută, colecţia „Ego. Proză”, Editura Polirom. Cu aceasta ocazie vor fi invitaţi Cătălin Ţeţe (muzică live) şi autorul, care va citi fragmente din roman. Amfitrion: Sorin DespoT.

De la ora 21.00, după lectură şi autografe, participanţii la eveniment sunt aşteptaţi la after party în Club A.

“Soni”, un roman contemporan despre decădere şi iluminare, sex şi droguri şi care naşte întrebări incomode, va fi disponibil şi în ediţie digitală.

Povestea Soniei, o tânără de douăzeci şi şase de ani care află că are cancer la stomac şi numai o jumătate de an de trăit, ne conduce către înţelegerea sensului şi a libertăţii omului într-o societate urbană tot mai agitată, lipsită de sentimente şi plină de artificial. Dincolo de ritmul de cavalcadă nebunească spre moarte şi de bravada dureroasă, perfect justificată de circumstanţe, Soni are puritate şi un romantism cu care tinerii vor rezona întotdeauna. Căci, după cum spune personajul principal, „nu e nimic aici în afara dorinţei noastre de a muri cât mai târziu posibil”.

Soni este o stare de spirit.” (Bookblog.ro)

„Un must-read. Cartea are toate şansele să ajungă una cult.” (Evenimentul Zilei)

Soni te face să apeşi până la pământ pedala de acceleraţie şi să-ţi pui întrebări serioase despre propria ta identitate.” (All News)

Andrei Ruse s-a născut la 16 decembrie 1985, în Bucureşti. A iniţiat mai multe proiecte online în domeniul cultural, ultimul şi cel mai important fiind revista şi comunitatea Hyperliteratura.ro (2011). A colaborat şi cu alte site-uri şi a derulat diverse campanii de promovare pentru cărţi, fiind invitat la diferite conferinţe privind promovarea de carte; a organizat, de asemenea, mai multe evenimente, printre care Clubul de Lectură, o întâlnire bilunară care propunea lecturi publice şi discuţii având ca subiect cele mai noi cărţi apărute sau în pregătire pe piaţa românească şi autorii lor.

Andrei Ruse este cunoscut pentru primul videotrailer al unei cărţi româneşti, realizând de altfel un număr consistent de videopoeme, videointerviuri, trailere sau diverse clipuri experimentale, inclusiv documentare, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Poezie. Puterea (2009), la care a lucrat împreună cu Răzvan Ţupa.

A participat la lecturi publice în străinătate (Berlin, 2009 şi 2011), iar în 2012 a primit bursa Jean-Jacques Rousseau din partea Akademie Schloss Solitude. În 2007 a debutat cu volumul de poezie Black Job la Editura Vinea. În 2008 a apărut pentru prima dată la Editura Tritonic romanul Soni, reeditat în 2009. La Editura Polirom a mai publicat romanul Dilăr pentru o zi (2011).

Număr de vizualizări :1360


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro