“Artă şi Comunicare” de Adrian Leonard Mociulschi

aug. 14th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

În această toamnă, va apărea la Editura Curtea Veche Publishing un nou volum de literatură ştiinţifică, semnat de scriitorul şi muzicianul Adrian Leonard Mociulschi, sub titlul “Artă şi Comunicare”. La eveniment este aşteptată prezenţa unui invitat surpriză, laureat al Premiului Nobel.

Venind ca o continuare firească a cercetărilor ştiinţifice post-doctorale, începute de autor la Institutul MIDAS (Music Institute for Doctoral Advanced Studies), această carte este consacrată analizei transformărilor care au avut loc, de-a lungul istoriei, în procesul de comunicare artistică propriu fiinţei umane. Adrian Leonard Mociulschi propune forjarea unei concepţii despre lume, privind extensia mijloacelor tehnologice care au influenţat sistemul de valori ale culturii. Arta şi comunicarea reprezintă sinteza unei unităţi organice care rezonează, dintr-o perspectivă globală, la unison. Prefaţa cărţii este semnată de profesorul universitar dr. Grigore Constantinescu, volum având ca punct de plecare motto-ul matematicianului german David Hilbert : “Ştim că avem nevoie să ştim”.

Urmaşul unei vechi familii nobiliare de origine poloneză, dublu licenţiat în muzică şi în teologie romano-catolică, Adrian Leonard Mociulschi este o personalitate din ce în ce mai activă pe plan internaţional, operele sale fiind încununate de numeroase premii de prestigiu, între care menţionăm Premio Presidente de la Diputación de Valencia (Regatul Spaniei). Autorul a mai publicat cărţile “Ştefan Niculescu : Poetică, Matematică şi Armonie muzicală” şi “Evul Mediu : Arhitectura şi Muzica”, în anii precedenţi.

Număr de vizualizări :2882


2 Comments to ““Artă şi Comunicare” de Adrian Leonard Mociulschi”

 1. BANTAS Adrian - Leonard spune:

  Astazi, comunicarea este apreciata drept un element dominant in exprimarea notiunilor prin care lumea colaboreaza, se exprima si – de ce nu – ,,socializeaza” .
  Prin modul de comunicare , gasim ,,canalul” optim de a ne exprima gandirea, in toate domeniile pe care dorim sa le exteriorizam fata de propriul concept . Este acel ,,tot” pe care il manifestam ca si opinie personala. Cum il reprezentam, cum ne reprezinta, depinde de individualitate, de noi insine…
  Autorul acestei lucrari remarcabile, exprima acest deziderat, in opinia sa, a scriitorului si a indrumatorului insasi !
  Frumos !
  Mult succes pentru viitor !

  Gl.mr. cu doua stele (rz..) dr. Adrian – Leonard BANTAS

 2. Domnule General,

  Cuvintele Dumneavoastra ma onoreaza si le pretuiesc. Am tinut sa va multumesc pentru aprecierile care prefigureaza atat de frumos intentia autorului insusi.

  Cu stima si respect,
  Adrian Leonard Mociulschi

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro