Soprana Letiţia Viţelaru, pe scena Teatrului La Scala din Milano

iul. 9th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 13 iulie 2012, ora 20.00, pe scena prestigiosului Teatrul La Scala din Milano va avea loc punerea în scenă a operei Don Pasquale de Gaetano Donizetti. Proiect al Academiei Teatrului La Scala din Milano, regia operei este semnată de renumitul om de cultură britanic Jonathan Miller.

Sub bagheta dirijorului de origine spaniolă Enrique Mazzola, interpreții reprezentației din 13 iulie vor fi: Nicola Alaimo – Don Pasquale, Filippo Polinelli – Malatesta, Leonadro Cortellazzi – Ernesto, Letiția Vițelaru –Norina, Mikheil Kiria – Un notaro.

Soprana Letiția Vițelaru, bursiera Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția la Academia Teatrului La Scala din Milano, va interpreta rolul Norinei din opera Don Pasquale, operă ce incheie primul an academic al Academiei Teatrului La Scala din Milano.

Letiţia Viţelaru este absolventă a Liceului de Artă „George Apostu” din Bacău – secţia vioară, a Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti – secţia canto și a Conservatorului „Giuseppe Verdi” din Milano. Din cei 180 de candidați prezenți la selecția de la Milano din luna iulie 2011, soprana Letiția Vițelaru a fost selectată de comisia de jurizare, formată din personalități ai operei lirice italiene, pentru a urma cursurile Academiei Teatrului La Scala din Milano pentru anii academici 2011-2012 şi 2012-2013. În prezent este bursiera Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția la Academia Teatrului La Scala din Milano.

Prima bursă pentru un tânăr interpret român de operă la Academia Teatrului La Scala din Milano se înscrie în strategia în domeniul muzicii a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, care are drept principal obiectiv oferirea tinerilor interpreți de operă oportunitatea perfecționării la una dintre cele mai importante şcoli de operă lirică din lume. Următorul concurs va fi organizat în anul 2013.

Număr de vizualizări :1124


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro