România participă la Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim

iul. 30th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 6 – 18 august 2012, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv organizează în cadrul celei de a 37-a ediţii a Târgului internaţional de arte şi meşteşuguri de la Ierusalim un stand dedicat României. Pentru ediţia din acest an, România a pregătit un stand cu obiecte specifice pentru zona Bucovinei și un spectacol folcloric al grupului de tineri dansatori ”Dorna Dorului”, ansamblu care a participat la Expoziţia Mondială de la Shanghai, China în 2010, unde s-a bucurat de un imens succes.

Meșterii prezenți la stand vor oferi workshop-uri ad-hoc și explicații detaliate despre meșteșuguri: Raluca-Ionela Vasiluț (interpretă la nai), Elena Todașcă (tehnici de încondeiere a ouălor), Mihaela Valentina Buculei (realizarea iilor), Niculina Vasiluț (va prezenta turismul rural, ecologic și cultural din jud. Suceava). Publicul va putea să admire şi să cumpere cămăşi populare româneşti „ii”, ştergare şi feţe de masă autentice ţesute în casă, obiecte de artizanat din lemn sau ceramică, toate lucrate manual, precum şi pliante și CD-uri despre tradițiile din Bucovina.

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare eveniment de profil din Israel, reunind la fiecare ediţie peste 150 de artişti din Israel şi 30 – 40 de standuri internaționale, care prezintă obiecte de artizanat realizate în tehnici din cele mai diverse, de la cele tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. De asemenea, în cadrul tîrgului au loc demonstraţii de lucru, workshop-uri, spectacole de teatru neconvențional, muzică, dans, precum şi un târg internaţional culinar. Evenimentul se bucură de un foarte mare interes din partea publicului israelian – este vizitat la fiecare ediție de aproximativ 100.000 de persoane.

Mai multe informaţii: http://www.jerusalem.muni.il/yotzer/eng/all.htm

Număr de vizualizări :1384


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro