Psychegrafie – Atelier de scris terapeutic, cu Octavian Soviany şi Livia Ştefan

iul. 16th, 2012 | By | Category: Proiecte

Psychegrafie – Atelier de scris terapeutic este susţinut de Iulia Stoian, psiholog și psihoterapeut. Joi, 19 iulie 2012, ora 19:00, la Librăria Bastilia din Bucureşti va avea loc un preview al evenimentului, iar pe 26 iulie, 2 august, 9 august şi 16 august, între orele 19:00-21:00, va avea loc atelierul de scris terapeutic. Scrisul terapeutic presupune scrierea unor texte şi exerciţii terapeutice pe marginea acestor texte cu scopul de a exprima şi explora gânduri, sentimente şi comportamente pentru a ajunge la schimbarea terapeutică.
Preview: prezentarea atelierului, exerciții interactive de scris terapeutic având ca reper ziua în curs a fiecărui participant și experiența de ‘’aici și acum’’.
Primul atelier: în prima oră, exerciții de intercunoaștere și formare a grupului. În a doua oră, doi invitați scriitori (Octavian Soviany și Livia Ștefan) vor vorbi despre experiența lor cu scrisul terapeutic.
Al doilea atelier: fiecare participant își poate alege o ‘’temă’’ (sau mai multe) despre care va scrie și pornind de la care va lucra pe parcursul acestor întâlniri. Se va începe lucrul propriu-zis pe fiecare dintre temele alese folosind diferite tehnici potrivite fiecărui participant.
Al treilea atelier: Aprofundare
Al patrulea atelier: Cum aplicăm ceea ce am lucrat/ scris?

Număr de vizualizări :1454


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro