Premiera oficială în limba chineză a spectacolului “Alice în țara minunilor”

iul. 16th, 2012 | By | Category: Postcard

În anul 2012, declarat “Anul dialogului intercultural: Uniunea Europeană-China”, Teatrul de Animație Țăndărică a încheiat un parteneriat pe 10 ani cu Guangzhou Performnace/Film Co Ltd și Teatrul Belei și va participa în cadrul acestui program cultural cu spectacolul “Alice în țara minunilor”, în regia lui Alice Barb, printr-un turneu extrem de important care va avea loc în luna septembrie 2012 în Guangzhou, China. Premiera oficială în limba chineză a spectacolului “Alice în țara minunilor” va avea loc marţi, 17 iulie 2012, ora 18.30, la sala Lahovari (strada Eremia Grigorescu, nr. 24, Bucureşti). La premieră vor participa oficiali de la Ambasada Republicii Populare Chineze, oficiali din cadrul Primăriei Municipiului București și ai Ministerului Culturii, membri ai comunității chinezești, dar și români iubitori de cultură chineză.

„Parteneriatul încheiat cu instituțiile culturale din China ne va deschide calea spre o nouă percepție a teatrului de animație românesc în lume, favorizând integrarea produsului cultural autohton în rețelele internaționale ASSITEJ. Turneul din septembrie reprezintă un experiment teatral unic, o responsabilitate uriașă și cred că participarea este esențială, iar strângerea relațiilor culturale este un cert câștig reciproc.”, a declarat Călin Mocanu, managerul Teatrului Țăndărică și președinte ASSITEJ România, desemnat anul trecut, în cadrul Târgului Internațional de Artă de la Guangzhou, cel mai bun manager cultural prezent la eveniment.

Traducerea în limba chineză a fost asigurată de Simona Micloș, iar dublarea vocilor personajelor se datorează unor entuziaști “voluntari” chinezi: Xue Bin, Wu Xiaoyu, Shi Yuhan, Ma Yuanyuan, Fang Shuang, Yang Zheng, Fang Sen, Jia Zhiha.

Număr de vizualizări :988


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro