„Gărâna Jazz Festival!” la Cafeneaua Critică

iul. 4th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 5 iulie 2012, ora 19:00, în Club A din Bucureşti, va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale Cafeneaua Critică, cu tema „Gărâna Jazz Festival!” Despre Gărâna Jazz Festival vor vorbi la Cafeneaua critică jurnalistul Marius Giura, directorul festivalului, şi prozatorul şi profesorul timişorean Tinu Pârvulescu, editorul volumului de evocări şi mărturii Gărâna Jazz. Povestea unui festival, a locului și a publicului său (Editura Brumar, 2012). Vor fi – de asemenea – la Cafeneaua critică proiecţii de imagini din ediţiile trecute. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Inaugurat în urmă cu 15 ani, Festivalul de jazz de la Gărâna, din Munţii Banatului, ajunge în vara lui 2012 la ediţia a 16-a (12-15 iulie). De la o mică şi îndrăzneaţă iniţiativă, evenimentul a căpătat o spectaculoasă anvergură internaţională, printre invitaţi numărîndu-se interpreţi şi trupe din multe ţări, inclusiv mari vedete de clasă mondială.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară joia seara.

Număr de vizualizări :1148


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro