Editura Paralela 45 inaugurează o nouă colecţie, „Biblioteca de Matematică”

iul. 15th, 2012 | By | Category: Eveniment

„Biblioteca de Matematică” este o colecţie care lipseşte de mulţi ani de pe piaţa editorială românească şi care îşi propune să facă cunoscute în traducere profesorilor, dar şi elevilor şi părinţilor, literatura de matematică, precum şi contribuţiile didactice novatoare din alte ţări. Această colecţie nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui profesor de matematică, dar nici a studenţilor care se pregătesc să debuteze în învăţământ.

Dintre titlurile propuse de Paralela 45 în această colecţie: „Trucuri aritmetice. 50 de moduri simple de adunare, scădere, înmulţire şi împărţire fără calculator” de Edward H. Julius (traducere de Cristina Arsene-Onu), „Secretele matematicii mentale. Ghidul matematicianului pentru calcule fulgerătoare şi trucuri nemaipomenite” de Arthur Benjamin şi Michael Sherman (traducere de Mihaela Tocuţ), „Ghidul definitiv privind felul în care computerele fac matematică. Împreună cu aplicaţia diy” de Clive „MAX” Maxfield şi Alvin Brown (traducere de Radu Timnea).

Număr de vizualizări :1155


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro