Alexandra Ares îşi dă întâlnire cu cititorii la Librăria Dalles din Bucureşti

iul. 13th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 19 iulie, la ora 18.00, la Librăria Dalles din Bucureşti (B-dul N. Bălcescu nr. 18), va avea loc o întâlnire cu Alexandra Ares, scriitoare născută în România, dar care trăieşte în Manhattan. În cadrul evenimentului va fi lansat şi romanul “Viaţa mea pe net”, apărut de curând în colecţia „CHIC” a Editurii Polirom, în traducerea Larisei Copăceanu. Vor participa: Virginia Costeschi, Andreea Petrescu.


“Viaţa mea pe net” este primul roman chick-lit scris de o autoare de origine română finalist la premiul „USA Best Books” 2011.

„De ce citeşti cartea asta? Răspunsul e simplu: pentru că eşti tot timpul în căutarea lucrurilor inteligente, pentru că îţi displac personajele plicticoase şi pentru că te-ai săturat de replici nesărate.” (A Bookish Affair)

„Viaţa mea pe net este un roman al contrastelor, o poveste despre dragoste şi viaţă, o carte pe care nici un tânăr al timpurilor noastre n-ar trebui s-o rateze.” (Midwest Book Review)

„O adevărată aventură a lecturii; prin ritmul ei săltăreţ şi noutatea subiectului Viaţa mea pe net aminteşte de ultimele trenduri ale blogurilor.” (Amazon Breakthrough Novel Award Review)

Absolventă a Facultăţii de Teatrologie din cadrul UNATC Bucureşti, Alexandra Ares a lucrat ca redactor şi realizator pentru Redacţia Teatru din TVR (1992-1997), realizând zeci de emisiuni Gong, Scena şi Maeştrii Tea­trului Românesc, printre care: Profil Victor Rebengiuc la 60 de ani (1993), Avignon (1995), Amintiri din viitor (1997) şi docudrama „Danaidele” la New York cu George Ivaşcu (1997). În 1998 a emigrat în Statele Unite, la New York, şi a lucrat pentru diverse televiziuni, case de producţie şi sindicate de ştiri americane (1999-2005), pentru Adunarea Generală a ONU (2005) şi UNDP (2006). În România a mai publicat “Exilată în trecut”, la Editura Cartea Românească, “Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale”, la Editura Aldine şi piesa bilingvă “Waking Beauty-Frumoasa ador­mită şi trezită”, care s-a jucat într-un spectacol-lectură pe Off-Broadway şi a fost distribuită în Drama Bookstore din New York. “Dream Junkies” (Visătoarele; Polirom, 2011) este primul ei roman.

A mai publicat romanul “The Other Girl”, pe care îl traduce singură în limba română, premiat la Next Generation Indie Awards (Award for Best New Indie Novella in the US).

Număr de vizualizări :1674


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro