“Agenţia de artă”, la a doua ediţie

iul. 9th, 2012 | By | Category: Postcard

Marţi, 10 iulie 2012, de la ora 19.00, Aiurart (Bucureşti, str. Lirei, nr. 21) găzduieşte episodul doi al proiectului “Agenţia de artă”. Artiştii invitaţi să expună la Aiurart, între 10 iulie şi 10 august 2012, sunt Raluca Băraru (Publicis Bucureşti), Matei Branea (freelancer), Alexandru Ciubotariu/Pisica Pătrată (freelancer), George Popa (Graffiti BBDO), Sorin Sorăşan (freelancer).


De data aceasta artiştii nu sunt „recrutaţi” doar din spatele birourilor din agenţiile de publicitate, ci şi din rândurile colaboratorilor independenţi, care au ajuns deja la public prin proiecte personale expuse în galerii sau spaţii alternative.

Prin “Agenţia de artă”, Aiurart deschide o investigaţie asupra relaţiei duale a art directorilor din industria publicităţii cu latura lor creativă. Sunt scoase la iveală lucrările artiştilor din lumea advertisingului, create, însă, în afara ei. Rezultatul este un mozaic de lucrări care reflectă stiluri şi abordări cumva familiare, extrase din discursul persuasiv al publicităţii, direcţionate de această dată într-o zonă personală, în care singurul brief porneşte din raportul artistului cu lumea.

Aiurart este un spaţiu dedicat artei contemporane de la pictură şi sculptură la artă video, instalaţii şi proiecte artistice experimentale. În egală măsură, este locul în care industriile creative şi culturale (design, advertising, arhitectură etc.) pot găsi o scenă de comunicare.

Număr de vizualizări :1074


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro