Vernisajul şi lansarea de carte „Îngerul meu/Angel Heart” de Elleny Pendefunda, cu ocazia Zilelor Eminescu

iun. 11th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 15 iunie 2012, ora 13:00, la Memorialul Ipoteşti -Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, Sala de expoziţii temporare Horia Bernea, vor avea loc vernisajul şi lansarea de carte „Îngerul meu/Angel Heart” de Elleny Pendefunda, Editura Contact Internaţional. Prezintă: Cornelia Maria Savu (revista Cultura) şi Elena Cristina Potop (revista Contact Internaţional). Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Eminescu (14-17 iunie 2012).

Elleny Pendefunda a împlinit 11 ani la 25 aprilie 2012. Este pe cale de a absolvi Școala Junior a Universității „A. I. Cuza” și deja se consideră intrată prin probe de evaluare trecute cu brio în clasa a V-a a Colegiului Național de artă „Octav Băncilă”. După debutul în poezie de acum doi ani, astăzi se mândrește cu cea de-a treia carte, „Îngerul meu/Angel Heart”, apărută la editura Contact international. Este un volum bilingv de poezie și totodată un album de artă. Cărțile i-au adus numeroase premii la târgurile de profil și la concursurile literare. Cel mai prestigios este Premiul Junior al Uniunii Scriitorilor din România, dar și Premiul IBBY la Târgul international de carte pentru copii și tineret de la Chișinău. A publicat poezii, schițe, povestiri și cronică plastică în marile reviste literare și de cultură din țară, a fost tradusă în mai multe limbi de circulație și este membră în redacțiile revistelor Junior și Contact international. Tot astfel comentarii și recenzii despre lucrările sale au umplut paginile cotidienelor și revistelor.
După numeroase expoziții colective, Elleny a avut expoziții personale la Iași, Bârlad și Focșani, cea mai minunată clipă fiindu-i decernarea Marelui Premiu la Concursul international de artă plastică „N.N.Tonitza” și Medalia „Sf. Luca”. A participat la lecturi publice, festivaluri, lansându-și cărțile în numeroase orașe din România și Republica Moldova.

Număr de vizualizări :1466


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro