Spectacolul „Tango Rendezvous”, dedicat celebrării moştenirii lăsate de Astor Piazzolla, la Sala Radio

iun. 4th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 7 iunie 2012, de la ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti va avea loc „Tango Rendezvous”, un concert ai cărui coproducatori sunt Radio România Cultural şi Radio România Muzical. O mică orchestră internaţională, cu 9 instrumentişti care evoluează în Argentina, Olanda, Portugalia, România, Ungaria, Statele Unite, condusă de argentinianul Alejandro Drago,  va interpreta tangouri compuse de Mariano Mores, Sonia Possetti, Julián Plaza, Gerardo Matos Rodríguez, Alejandro Drago şi Astor Piazzolla.

Spectacolul „Tango Rendezvous”, subintitulat „Douăzeci de ani fără Astor – istoria viitorului tangoului” este dedicat celebrării moştenirii lăsate de Astor Piazzolla, la cea de-a 20-a comemorare a morţii sale.
Show-ul, conceput de muzicianul (violonist, dirijor şi compozitor) argentinian Alejandro Drago, pentru un turneu de concerte în România, este creat cu intenţia de a promova idealurile lui Piazzolla, de a îmbina cele mai înalte standarde ale perfecţiunii tehnice ale muzicii clasice cu sentimentul cel mai autentic şi cu energia copleşitoare care irup din rădacinile tangoului.

„Tango Rendezvous” prezintă publicului din întreaga lume tangouri tradiţionale şi, prin intermediul unei incitante călătorii muzicale, introduce spectatorii în lumea fascinantă a Nuevo Tango.

„Este normal să ne întrebăm cum s-a născut această muzică, în acelaşi timp tristă şi senzuală! Ca orice produs cultural, muzica lui Piazzolla nu s-a născut în vid, şi nici nu a trecut fară să lase o urmă de neşters asupra domeniului muzical în care a crescut. Strădania mea, prin aceată cuprinzătoare selecţie de tangouri, nu este doar de a aduce un omagiu lui Piazzolla interpretându-i compoziţiile, ci mai degrabă să le prezint în contextul lucrărilor altor muzicieni talentaţi care au creat înaintea lui, au fost contemporanii lui sau i-au devenit succesori, şi care, în activitatea lor creatoare cotidiană se confruntă cu sfidarea (care este şi un privilegiu) de a încerca să împingă graniţele limbajului muzical al tangoului dincolo de Noul Tango al lui Piazzolla, păstrând în acelaşi timp, esenţa acestuia. Cu alte cuvinte, intenţia mea este de a expune un Piazzolla viu şi înviorător, la 20 de ani de la dispariţia sa, proiectat în viitorul tangoului.” (Alejandro Drago)

Programul concertului va fi următorul:

Mariano Mores (1918 – ) Taquito Militar (milonga), Gricel,Tanguera
Sonia Possetti (1973 – ) Bailarina (milonga)
Julián Plaza (1928 – 2003) Nocturna (milonga)
Gerardo Matos Rodríguez (1897 – 1948) La Cumparsita (adaptation and variations by A. Drago)
Alejandro Drago (1970 – ) LaBuda’s Tantric Tango
Astor Piazzolla (1921 – 1992) Tres minutos con la realidad; * Melodia en La;* Bordel 1900 (from the cycle „L’Histoire du Tango”);* Calambre;* Revirado;* Oblivion;* Escualo
Organizatori : Societatea de Concerte Bistriţa în parteneriat cu Radio România Cultural şi Radio România Muzical
Sponsori: Şerban şi Asociaţii, Looms, EximBank.
Parteneri media: 7 Seri, Modernism.ro, Zile şi Nopţi, Agenţia de carte.ro

Număr de vizualizări :1102


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro