„Simplu, Daria. Jurnal neterminat” de Daria Hornoiu

iun. 13th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Pandora M, în colecţia „Funky-Fiction”, a apărut volumul „Simplu, Daria. Jurnal neterminat” de Daria Hornoiu.

În anul 2002 a fost diagnosticată cu neuroblastom. A studiat la Liceul Pedagogic „Andrei Mureşanu” până în clasa a VIII-a, iar apoi a urmat cursurile Colegiului Naţional „Andrei Șaguna” din Braşov. La sfârşitul studiilor, colegiul i-a acordat Diploma pentru creaţie literară şi merite deosebite. În 2006, a publicat cartea „Dincolo de oră”. În anul 2008 avea să fie recompensată cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România la secţiunea jurnal. Urma să încheie cursurile Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov ca şefă de promoţie.

Pasiunea ei cea mai mare a fost astronomia. La vârsta de şase ani a început să citească albumul „Astronomie şi spaţiu” pe care îl primise cadou de la mama ei. Până să fie depistată ca fiind bolnavă de cancer şi-a dorit să devină astronom la NASA.

Foarte iubită de colegi şi prieteni, Daria a fost o fire extrem de optimistă: combina tratamentul cu şcoala, reuşind să fie sufletul petrecerilor.

Număr de vizualizări :1520


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro