Scriitorii Dan Lungu, Florin Lăzărescu, Sorin Gherguţ, la Târgul de Carte de la Bilbao

iun. 8th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 31 mai-10 iunie 2012, va avea loc Târgul de Carte de la Bilbao. România participă pentru prima dată la Târgul de Carte din Bilbao, la invitația organizatorilor basci, în urma unui lobby susținut de ICR Madrid, care a dorit astfel să ducă literatura română pentru prima dată în nordul Spaniei.

Importanța tot mai crescută pe piața de carte spaniolă a literaturii române justifică eforturile de a acoperi întreagul teritoriu al Spaniei. În zona Bilbao, San Sebastian, Vitoria se află, de asemenea, un număr important de români pentru care prezența unor scriitori din România poate fi onorantă și stimulatoare.

Pe 4 iunie 2012, la ora 19.30, Dan Lungu, Florin Lăzărescu, Sorin Gherguț şi traducătoarea Marian Ochoa discută cu publicul în cadrul unei întâlniri, despre literatura română contemporană, iar pe 5 iunie 2012, la 11.30 are loc o întâlnire cu presa, în spațiul de evenimente al Târgului de pe Paseo del Arenal.

Dan Lungu are două cărți publicate în Spania, “El paraíso de las gallinas. Falsa novela de rumores y misterios”, Editura Icarria, Nadhari Narrativa, 2011 („Raiul gainilor. Fals roman de zvonuri şi mistere”) și “Soy un vejestorio comunista”, Editura Pre-Textos, 2009 (“Sunt o babă comunistă!”).

Cartea lui Florin Lăzărescu, “Trimisul nostru special”, a fost recent publicată în Spania: “Nuestro enviado especial”, Editura El Nadir, 2012.

În cadrul Târgului, Sorin Gherguț, care a obținut Premiul revistei “Observator cultural” pentru cartea “Orice (Uverturi și Reziduuri)”, va citi din poeziile sale traduse de Marian Ochoa.

Număr de vizualizări :987


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro