Gabriel Chifu şi Irina Sârbu Band deschid a doua ediţie a stagiunii “Vară de jazz şi poezie la Mogoşoia”

iun. 28th, 2012 | By | Category: Proiecte

Duminică, 1 iulie 2012, de la ora 19.00, la Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, va debuta a doua ediţie a programului “Vară de jazz şi poezie la Mogoşoia”. Poetul Gabriel Chifu, laureatul Premiului de Poezie al Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2011, va rezona cu ritmurile improvizate de Irina Sârbu Band. Timp de nouă săptămâni, în fiecare duminică, de la ora 19.00, vor avea loc recitualuri de poezie, blues şi jazz în care vor fi invitaţi următorii poeţi: Robert Şerban, Bogdan O. Popescu, Sorin Gherguţ, Ioan Es Pop, Ioana Crăciunescu, Dan Coman, Cosmin Perţa şi Florin Iaru. Moderatorul acestor recitaluri este poetul Dan Mircea Cipariu, iar coordonatorul muzical este Sebastian Gheorghiu. Organizatorii evenimentului sunt Centru Cultural Palatele Brâncoveneşti şi Primăria Municipiului Bucureşti / Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Coorganizator: Exces Music, Partener: UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România prin programul ”Oportunități la Tine Acasă” Partenerii media ai proiectului: Radio România Cultural, România literară şi AgenţiadeCarte.ro.


“Sunt bucuros că deja putem vorbi de o tradiţie pentru stagiunea estivală de poezie şi jazz de la Mogoşoaia. Vor fi nouă spectacole în priză directă, în care vor fi şi poeme inedite şi poeme din cărţile celor invitaţi, cu improvizaţii de jazz care vor rezona cu imaginarul şi sonurile interioare ale poeziilor celor invitaţi. Putem vorbi despre un proiect care va strânge o audienţă de calitate şi care va da pulsul poezie contemporane la zi”, a declarat Dan Mircea Cipariu, moderatorul programului “Vară de jazz şi Poezie la Mogoşoia”.

Volumul “Însemnări din ţinutul misterios”, de Gabriel Chifu, Editura Cartea Românească, a fost recompensat cu Premiul pentru Poezie al Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2011, premiu înmânat autorului de Ana Blandiana.

AgenţiadeCarte.ro vă prezintă programul complet al programului “Vară de jazz şi Poezie la Mogoşoia”:

1 iulie 2012 – Gabriel Chifu (poezie) / Irina Sârbu Band
8 iulie 2012 – Robert Șerban (poezie), Timişoara/ Three for Helen
15 iulie 2012 – Bogdan O. Popescu (poezie) / Bourbon Jazz Unit
22 iulie 2012 – Sorin Gherguț(poezie) / Guilty Lemon
29 iulie 2012 – Ioan Es Pop (poezie) / Pedro Negrescu & Friends (Ana Maria Galea – voce si Daniel Csikos – pian)
5 august 2012 – Ioana Crăciunescu (poezie) / Mircea Tiberian & Chris Dahlgren
12 august 2012 – Dan Coman (poezie), Bistriţa / Jazz Challenge
19 august 2012 – Cosmin Perţa (poezie) / Trio Mircea Mutulescu
26 august 2012 – Florin Iaru (poezie) / Nicolas Simion & Friends

Număr de vizualizări :1930


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro