„Freud. O viaţă pentru timpul nostru” de Peter Gay

iun. 27th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia „Biblioteca de psihanaliză”, a apărut volumul „Freud. O viaţă pentru timpul nostru” de Peter Gay, traducere de Florin Vlădoi.


„Biografia întemeietorului psihanalizei, scrisă de Peter Gay, este în primul rând un act de curaj. Ea vine în urma altor biografii realizate de personalităţi celebre în lumea psihanalizei – Fritz Wittels, Ernest Jones, Marthe Robert, Didier Anzieu. Totodată, ea se loveşte de eforturile pe care Freud le-a făcut de-a lungul întregii sale vieţi pentru a-şi împiedica potenţialii biografi în încercările lor de a-i cunoaşte şi interpreta intimitatea gândurilor şi a trăirilor.Cartea oferă cititorului de psihanaliză, pe lângă o sumă de impresionante detalii despre viaţa şi activitatea lui Sigmund Freud, şi o interesantă plasare a acestora în cele mai variate contexte: psihiatria şi revoluţia pe care a înfăptuit-o psihanaliza în sânul acesteia, cultura austriacă şi statutul evreului în cadrul ei, societatea europeană antebelică, războiul şi regimul dictatorial etc… Dincolo însă de cantitatea şi calitatea informaţiei pe care le probează, O viaţă pentru timpul nostru este şi un incitant roman, scris bine şi cu foarte mult farmec.” (Anna Freud)

Număr de vizualizări :1267


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro