Flautistul Matei Ioachimescu, în concert cu Orchestra Naţională Radio

iun. 6th, 2012 | By | Category: Proiecte

Vineri, 8 iunie 2012, de la ora 19.00, Concertul Orchestrei Naționale Radio îl va avea ca solist pe flautistul Matei Ioachimescu, unul dintre cei mai rafinaţi muzicieni ai generaţiei sale, în prezent stabilit la Viena.  La pupitrul Orchestrei Naţionale Radio se va afla dirijorul Jin Wang, cunoscut publicului meloman datorită concertelor de succes pe care le susţine periodic în Bucureşti.

Programul va debuta cu  Uvertura “Carnaval roman, op. 9” de Hector Berlioz, urmând “Concert pentru flaut si orchestră” compus de Călin Ioachimescu, avându-l ca solist pe Matei Ioachimescu, tatăl şi fiul întâlnindu-se astfel pe scena Sălii Radio. În partea a doua a programului vor fi interpretate suitele orchestrale 1 şi 2 din baletul “Daphnis şi Chloé” de Maurice Ravel, cu participarea Corului Academic Radio, condus de Dan Mihai Goia.

Flautistul Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai rafinaţi muzicieni ai generaţiei sale. Născut la Bucureşti, într-o familie cu bogată tradiţie muzicală, a studiat flautul la celebra ”Universität für Musik und Darstellende Kunst” din Viena, pe care a absolvit-o cu merite deosebite la clasa de solistică a renumitei profesoare Barbara Gisler Haase, şi s-a perfecţionat cu celebrii profesori Pierre-Yves Artaud, Heidi Peter Indermühle şi Renate Armin Greiss. Este Magister Artium al Universităţii din Viena, artist al Fundaţiei ”Yehudi Menuhin” din Viena şi laureat al mai multor premii şi burse internaţionale. Între 2003 şi 2010 a fost membru al Filarmonicii ”George Enescu” din Bucureşti. Tehnica sonoră uimitoare, combinată cu o pasiune muzicală debordantă, îl recomandă pe Matei Ioachimescu ca solist şi membru al mai multor formaţii camerale pe scenele importante din ţară şi din lume, precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român din Bucureşti sau Tokyo Suntory Hall.

Distins muzician şi dirijor, Jin Wang şi-a câştigat notorietatea prin talentul său excepţional. Perfecţionându-se în dirijat orchestră la Conservatorul din Beijing şi apoi la Academia de Muzică din Viena, Jin Wang a avut şansa de a studia de-a lungul timpului cu reputaţi maeştri ai baghetei printre care se numără Leopold Hager, Vaclav Neumann, Peter Eötvös, R. Österreicher, Zubin Mehta şi Leonard Bernstein. Jin Wang a repurtat numeroase succese şi a obţinut premii în cadrul unor competiţii internaţionale dintre care amintim: „Fittelberg” – Polonia, „Muzica secolului al XX-lea” – Austria, „Budapest Television” – Ungaria, „Dinu Niculescu” – România, „Primăvara la Praga” – Cehia, „Nikolai Malko” – Danemarca, „Arturo Toscanini” – Italia.  A fost invitat la pupitrul unor prestigioase orchestre precum Orchestra Simfonică Radio din Berlin, Royal Philharmonic Orchestra din Londra, Orchestra „Toscanini” din Italia, Orchestra Naţională din China, Filarmonica din Seul, Orchestra Simfonică din Singapore, Orchestra Simfonică „Yomiuri” din Tokyo, colaborând şi cu ansambluri de profil din Praga, Stockholm, Bergen, Copenhaga şi Berlin.  Aprecierea de care se bucură a făcut ca Jin Wang să fie invitat al Filarmonicii de Stat din Moravia, al Filarmonicii „Janaček”, al Operei Naţionale din Finlanda şi Operei Comice din Berlin, precum şi al Orchestrei Naţionale Radio România; este director artistic al ansamblului „Schubert Sinfonietta”, iar în stagiunile 2006-2008 a fost director atât al Filarmonicii cât şi al Operei din Würzburg. Repertoriul său valorifică o variată paletă stilistică ce cuprinde numeroase opere, lucrări simfonice, vocal-simfonice, talentul său muzical îndreptându-se şi spre compoziţie – Suitele „Impresii din Tibet” sau lucrările mai recente: „Variatiunile Nokia”, ”Würzburg Night-watchman”, „New Year Hymn”, ”Song from the Roof of the World” cuceresc publicul european şi nu numai.

Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Număr de vizualizări :1294


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro