Costin Ioniță expune “Hidra”, în cadrul “Proiect 1990”

iun. 28th, 2012 | By | Category: Postcard

Luni, 2 iulie 2012, de la ora 19.00, în Piaţa Presei Libere din București va avea loc, în cadrul „Proiect 1990”, vernisajul sculpturii „Hidra”, de Costin Ioniță. Iniţiator “Proiect 1990” – Ioana Ciocan.


“Sculptorul Costin Ioniță a decis să ilustreze totala lipsă de verticalitate și umanitate a clasei politice românești, printr-o uriașă Hidră. Desprinsă din fostul regim comunist, Hidra pare de neoprit și de neînvins. Ea, sub orice culoare politică ni se arată, rămâne caracterizată, în primul rând, de lipsa interesului față de cei pe care îi conduce și a conștiinței”  Ioana Ciocan

Ioniță și-a concentrat, în ultimii ani, cariera artistică în zona publicității și a cinematografiei, dar cu toate acestea a participat şi la numeroase expoziții de sculptură și a luat Premiul Patronatelor pentru tineret (2007), Bursa UAPR (2003), Bursa Nemțoi (2003), Premiul Internațional pentru Sculptură Societa Club UNESCO (2001).

„Proiect 1990” marchează o serie de evenimente, care au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană temporare pe soclul din Piaţa Presei, rămas liber încă din 1990. Iniţiatorul  „Proiect 1990” este Ioana Ciocan, asist. dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, iar sculptura lui Costin Ioniță este cea de-a doisprezecea lucrare expusă în cadrul „Proiect 1990” de la demararea acestuia din ianuarie 2010.

Ioana Ciocan militează pentru un muzeu al artei comuniste unde speră să mute statuia lui Petru Groza și Leninul lui Boris Caragea, pe care deja le-a salvat din abandonul de la Mogoșoaia.

Proiect susținut de Fundația cultural umanitară Om bogat, om sărac-OBOS, Pro-Mac, Modfloor și Colina Motors.

Număr de vizualizări :1199


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro