„Arhivele de la Monte Negro” de Octavian Soviany

iun. 1st, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 3 iunie 2012, ora 13:30, la standul Polirom şi Cartea românească din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2012, va avea loc lansarea romanului „Arhivele de la Monte Negro” de Octavian Soviany, Editura Cartea Românească. Prezintă: Luminiţa Corneanu, Nicolae Barna, Cosmin Perţa. Moderator: Bianca Burţa-Cernat.

„Acest roman poetic şi oniric vădeşte din nou vocaţia lui Soviany de făuritor de «lumi posibile», de «universuri paralele». Mobilizând un substanţial patrimoniu cultural de opere literare, de arhetipuri şi miteme, de mituri şi mitologii, de mentalităţi şi cutume, de bestiare şi tipologii ori galerii de personaje etc., scrierea prilejuieşte un festin de intertextualitate. Monte Negro e un falanster concentraţionar, iar cartea se rânduieşte în seria distopiilor.” (Nicolae Barna)

Număr de vizualizări :1143


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro