„Individ şi masă” în „Spaţiu expandat”

iun. 17th, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 20 iunie 2012, de la ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti, în Ceainărie, va avea loc vernisajul expoziţiei de proiecte „Individ şi masă”. Proiectele de artă pentru spaţiul public au fost propuse de artişti români din toată ţara în urma apelului lansat de Asociaţia Volum Art în perioada 19 aprilie– 20 mai 2012 în cadrul programului „Spaţiu expandat”.


Anul acesta organizatorii au propus publicului şi artiştilor tema „individ şi masă”, iar locaţiile alese pentru intervenţie sunt spaţii pietonale din centrul Bucureştiului, situate între Centrul Vechi şi Piaţa Romană. Intervenţiile artiştilor se vor concretiza în următoarele două luni, urmând ca şapte lucrări de artă contemporană să populeze centrul oraşului Bucureşti în perioada 6 septembrie -31 octombrie 2012, oferind astfel publicului un traseu cultural ce începe în Centrul Vechi, la Hanul lui Manuc şi se termină pe B-d-ul Magheru, vis-a-vis de Librăria Cărtureşti.

„Spaţiu expandat” este un program de artă publică, iniţiat de Asociaţia Volum Art, ce îşi propune apropierea publicului larg de arta contemporană şi remodelarea, reconfigurarea temporară a spaţiului public prin inserarea unor lucrări de artă contemporană în peisajul urban.

Programul s-a lansat în 2011 cu proiectul Migrare şi reaşezare, desfăşurat în perioada 26 mai – 31 octombrie 2011, în Parcul Kiseleff, Bucureşti. Proiectul Spaţiu expandat – individ şi masă este al doilea din cadrul acestui program şi propune publicului bucureştean un eveniment amplu, desfăşurat pe o perioadă de şapte luni, aprilie – octombrie 2012 cuprinzând un apel de proiecte destinat artiştilor, o expoziţie cu propunerile acestora şi o intervenţie temporară în spaţiul public.

Autori & coordonatori program: Judit Balko & Mihai Balko

Jurizarea proiectelor ce vor fi amplasate în spațiul public: Adrian Guţă, critic de artă şi Raluca Voinea, curator

Perioada expoziţiei: 20 – 30 iunie 2012

Program: Luni – Duminică: 10:00 – 22:00

Adresa: Librăria Cărtureşti Verona, Str. Arthur Verona, nr.13-15, Bucureşti

Organizator: Asociaţia Volum Art

Un proiect finanţat de: Administraţia Fondului Cultural Naţional

Susţinut de: Primăria Municipiului Bucureşti

Număr de vizualizări :957


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro