„Fizica viitorului”, de Michio Kaku

iun. 5th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Trei, în colecţia Acum pentru viitor, a apărut volumul „Fizica viitorului”, de Michio Kaku. „Fizica viitorului” este o călătorie pasionantă prin următorii o sută de ani de revoluţii ştiinţifice.


După toate probabilităţile, în 2100 vom controla computerele prin minisenzori inseraţi în creier şi, asemenea magicienilor, vom mişca obiectele cu puterea minţii. Inteligenţa artificială va fi dispersată prin tot mediul înconjurător, iar lentile de contact legate la internet ne vor permite accesul la baza de informaţii a lumii sau vor produce orice imagine ne dorim într-o clipită.
O viziune provocatoare asupra secolului următor, plecând de la o serie de interviuri cu peste trei sute de savanţi mondiali, care „inventează“ deja viitorul în laboratoarele lor.

Michio Kaku este profesor de fizică teoretică al catedrei Henry Semat de la Graduate Center, City University din New York. Este cofondator al teoriei corzilor. A scris mai multe cărţi, printre care “Lumi paralele” şi “Dincolo de Einstein”, precum şi bestsellerul Hiperspaţiul, care a fost votat drept cea mai bună carte de ştiinţă a anului de către New York Times şi Washington Post.

Număr de vizualizări :930


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro