“Roma inedita” în fotografii de Rodica Flesariu Marinescu

iun. 5th, 2012 | By | Category: Postcard

Miercuri, 6 iunie 2012, de la ora 18.00, la Institutul Italian de Cultură “Vito Grasso” (Aleea Alexandru 41, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei “Roma inedita”, cu fotografii de Rodica Flesariu Marinescu. Expoziţia, organizată în cadrul Festivalului Italian 2012, va rămâne deschisă până în data de 30 iunie 2012. Un eveniment organizat în colaborare cu Ambasada Italiei la Bucureşti.


Rodica Flesariu Marinescu s-a născut la Braşov. În prezent este redactor la direcţia Cercetare a Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti. A scris cartea “Roma – între jurnal şi fotografie” (Editura Paideea, 2004). Este autoarea câtorva expoziţii de fotografie dedicate Romei şi Italiei (“Sentimenti”, “Il fascino di Roma” şi “Sentimenti in dialogo”), organizate la Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso” în 2008 şi 2010, la Centrul Cultural Italian din Cluj în 2009, la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia în 2009 şi la Accademia di Romania din Roma în 2010.

“De ce Roma inedita? După atâtea reveniri succesive în Italia şi în special la Roma, ataşamentul meu profund pentru aceste locuri şi-a găsit o raportare nouă. De la dragostea mare, copleşitoare pentru Roma monumentală, Roma grandioasă şi eternă, am trecut la pasiunea pentru detalii, pentru fragmente şi frânturi de Roma: faţade acoperite de iederă deasă şi flori curgătoare, străzi înguste cu plafon decupat în cerul albastru, oglindiri ale platanilor în Tibru, pini crescuţi parcă din coloane antice, tencuieli roase, dar încă nobile, piatră cu flori şi mult verde. De astă dată, fiecare imagine înseamnă un gest de dragoste pentru o bucăţică de Roma; o Roma mai puţin ştiută, mai puţin umblată şi care nu se arată vizitatorilor la prima întâlnire. Iar suma acestor gesturi de dragoste e o iubire ce tot creşte. (Rodica Marinescu)

Număr de vizualizări :1373


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro