„Mozaicuri de iubire”, în limba română

iun. 14th, 2012 | By | Category: Postcard

Pe adresa redacţiei AgenţiadeCarte.ro am primit de la profesorul universitar şi traducător George Grigore un text despre traducerea culegerii de nuvele „Mozaicuri de iubire”, de Mahmoud Shukair. Redăm, mai jos, textul integral.


Editura Ars Longa publică în colecţia „Alif” (coord.; George Grigore), culegerea de nuvele „Mozaicuri de iubire” ce îl au ca autor pe  scriitorul palestinian Mahmuoud Shukair. Traducerea din limba arabă este realizată de Georgiana Nicoarea, prefaţa, de Laura Sitaru, iar coperta, de Gabriel Biţună.

Mahmoud Shukair, născut la Ierusalim în anul 1941, este absolvent al Facultăţii de Sociologie şi Filosofie de la Universitatea din Damasc. Autor de romane, nuvele, povestiri pentru copii şi piese de teatru, a debutat în anul 1962, cu un grupaj de nuvele publicate în revista literară, al-’Ufuq al-ğadīd (Noul Orizont) din Ierusalim. Printre volumele sale de nuvele se numără Samt an-nawāfid (Tăcerea ferestrelor), publicată în 1991, la Damasc, Murūr hāt}if (O trecere fugară), publicată în 2002, la Amman, Bāha saġīra li-’ahzān al-masā’ (Un locşor pentru tristeţile serii), publicată în 2004, la Beirut.

Număr de vizualizări :1156


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro