“Muntele de la miezul nopţii”, de Jean-Marie Blas de Roblès

iun. 6th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Trei a apărut cartea “Muntele de la miezul nopţii”, de Jean-Marie Blas de Roblès, în colecţia Fiction Connection.


Jean-Marie Blas de Roblès s-a născut în Algeria, în 1954. S-a mutat în Franţa, după ce ţara sa de origine şi-a câştigat independenţa, şi a studiat filosofia la Sorbona. A predat limba franceză în Brazilia, China, la Parlermo şi în Taiwan. A călătorit mult, iar în 1986 a devenit membru al Misiunii Arheologice franceze din Libia. A scris: „La memoire du riz“, „L’impudeur des choses“ şi „Rituel des dunes“.
A devenit foarte cunoscut publicului din lumea întreagă în anul 2008, după ce a publicat romanul „Acolo unde tigrii sunt la ei acasă“, carte la care a lucrat timp de zece ani şi pentru care a primit Premiul Medicis şi Premiul Romanului FNAC.

Număr de vizualizări :1060


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro