„Ziua Limbii Portugheze”, sărbătorită la Librăria Bastilia

mai 7th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 8 mai 2012, ora 12.00, în mansarda Librăriei Bastilia (Piaţa Romană nr. 5, Bucureşti), va fi sărbătorită „Ziua Limbii Portugheze”. Întâlnirea se va concentra asupra scriitorului brazilian Jorge Amado, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 100 de ani. Ambasadorii Braziliei și Portugaliei și un reprezentant al Ambasadei Angolei din Belgrad vor vorbi despre Comunitatea Țărilor de Limbă Portugheză, instituția care unește cele opt națiuni de limbă oficială portugheză.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, traducătoarea Micaela Ghițescu și scriitorul Cristian Teodorescu vor împărtăși impresiile literare lăsate de lectura din Jorge Amado. Studente la limba portugheză vor citi din romanele „Căpitanii nisipurilor” și „Gabriela”.
Întâlnirea este organizată de Ambasadele Angolei din Belgrad, Braziliei și Portugaliei din București, cu sprijinul Librăriei Bastilia.

Număr de vizualizări :1702


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro