„Ţara Surâsului” de Franz Lehar, pe scena Operei Naţionale din Timişoara

mai 10th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 11 mai 2012, ora 19:00, la Opera Naţională din Timişoara (Strada Mărăşeşti, Nr. 2), în cadrul celei de-a XXXVII-a ediţii a Festivalului Internaţional, va avea loc spectacolul de operetă „Ţara Surâsului” de Franz Lehar, cu un libret scris de Ludwig Herzer şi Fritz Löhner. Premiera absolută a operetei lui Franz Lehar s-a produs la Viena, în 1923, cu titlul „Jacheta aurie”. În 1929, la Berlin, spectacolul s-a jucat cu titlul „Ţara Surâsului”.

„Povestea dulce-amăruie, cu hohote de râs şi lacrimi fierbinţi, a unei iubiri imposibile, într-o montare ce le va tăia spectatorilor răsuflarea, promite regizoarea Marina Emandi Tiron. O ţară exotică, luxuriantă, luminată de lampioane şi vegheată de un Buddha de aur. Opulenţă, rochii elegante, pantaloni brodaţi cu fir şi paiete, chimonouri şi evantaie cu dragoni pictaţi, un costum cu pene albastre ca o pasăre de pradă pentru personajul malefic şi papucii cu ciucuri vor da indicii clare că Ţara imaginară a surâsului, în care lucruri uluitoare se succed ameţitor, este China mătăsurilor de lux şi a puterii absolute care stă pe un tron de aur. Un spectacol-eveniment în care îl veţi recunoaşte pe baritonul Cristian Rudic într-un rol de « eunucă » în travesti, îmbrăcat în roz şi încălţat cu papuci cu canafuri, dansând cu un haz nebun Dansul evantaiului, veţi asista la un Charleston dansat de o chinezoaică şi un vienez, iar balerinul Alexandru Pîntea va face adevărate acrobaţii în Dansul săbiilor”, au scris organizatorii spectacolului.

Rolul Prinţului Sou Choong va fi interpretat de tenorul Cristian Bălăşescu, soprana Mihaela Marcu va juca rolul Lisa, iar la conducerea muzicală a spectacolului în festival se va afla dirijorul Victor Dumănescu (Cluj Napoca). Coregrafia spectacolului este concepută de Carmen Cojocaru, iar scenografia este creaţia Getei Medinski.

Număr de vizualizări :1336


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro