Scriitorul Nicolae Breban, invitat al Clubului de proză al ASB

mai 28th, 2012 | By | Category: Eveniment

Marţi, 29 mai 2012, ora 17:00, va avea loc o nouă ediţie a Clubului de proză al Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, care se va desfăşura în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (Bucureşti, Bd. Dacia nr. 12). Invitat: cunoscutul scriitor Nicolae Breban, care va susţine o lectură publică din cel mai recent roman, urmată de un dialog despre literatura de astăzi din România şi din Europa.

„În peisajul literaturii române, cu numeroşi scriitori de nişă, atenţi, prea atenţi la mişcările imprevizibile ale modei şi la cerinţele pieţei, preocupaţi doar de efectul imediat al cărţilor lor, Nicolae Breban e o prezență stingheritoare. El se arată a fi un călăreţ singuratic cu ochii ațintiți la himera marii literaturi.
Breban aparţine speciei rarisime a celor care înfruntă, transfigurați de o nobilă sminteală, ridicolul şi neîncrederea, în numele unui ideal artistic inconfundabil: acela de a pătrunde în tărâmul necunoscut al fiinţei.” (EUGEN NEGRICI)

Clubul de proză se desfăşoară sub egida Uniunii Scriitorilor din România şi a Muzeului Naţional al Literaturii Române. Moderatori: Aurel Maria Baros – vicepreşedintele Secţiei de proză Bucureşti, Nicolae Iliescu Coordonator: Ştefania Coşovei

Număr de vizualizări :1231


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro