Scriitoarea Victoria Pătraşcu îi provoacă pe cei mici la poveşti despre Harap-Alb

mai 30th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 1 iunie 2012, de la ora 18:30, în librăria Cărtureşti din AFI Palace Cotroceni (Bucureşti), editura Vellant şi scriitoarea Victoria Pătraşcu îi aşteaptă pe micii şi marii cititori la o poveste care îi aduce împreună pe Harap-Alb, eroul poveştii lui Ion Creangă, şi pe Luke Skywalker, protagonistul seriei „Războiul stelelor”. „Povestea lui Harap-Alb”, de Ion Creangă, a apărut în colecţia „Pasărea măiastră” a editurii Vellant cu ilustraţiile Cristianei Radu. Victoria Pătraşcu va citi fragmente din acest volum.

Prin exemple şi jocuri de rol, povestea lui Creangă este adusă mai aproape de cititorii ei contemporani cu jocurile video şi supereroii din filmele de acţiune. Flămânzilă, Păsări-Laţi-Lungilă, Gerilă, Setilă sau Ochilă sunt aduşi în epoca noastră şi puşi în situaţii de zi cu zi: oare unde lucrează fiecare dintre ei? Şi ce fac în timpul lor liber? Răspunsurile pot veni şi sub formă de desene, în cadrul atelierului deschis toată seara celor ce vor să-şi încerce talentul în mânuirea creioanelor colorate.

Colecţia „Pasărea măiastră” şi seria de felicitări şi cărţi poştale „Vellant iubeşte ilustraţia românească” fac parte dintr-un proiect mai amplu al Editurii Vellant de descoperire, susţinere şi promovare a talentului în materie de design, ilustraţie de carte şi arte vizuale româneşti.

Număr de vizualizări :1449


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro