„Regina Maria-ultima romantică, prima femeie modernă”, de Sorin Ilieşiu, premieră la Ateneul Român

mai 11th, 2012 | By | Category: Postcard

Luni, 14 mai 2012, ora 19:00, la Ateneul Român din Bucureşti (Sala Mare), va avea loc premiera filmului documentar-artistic de lung metraj „Regina Maria-ultima romantică, prima femeie modernă”, de Sorin Ilieşiu. Cu Maia Morgenstern în rolul Reginei Maria, pe muzică de Andrei Tănăsescu, trailerul filmului poate fi urmărit la pagina web: http://www.youtube.com/watch?v=R5BdC8OKqiI. Premiera va avea loc în prezenţa înalţilor reprezentanţi ai Familiei Regale a României.

Filmul va fi urmat de un epilog cinematografic cu M.S. Regele Mihai I evocând personalitatea Reginei Maria, bunica Majestăţii Sale. Filmul a fost produs de Video Dialog cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Varianta scurtă a filmului, intitulată „Câte ceva despre Regina Maria”, a fost distinsă în 2006 cz Premiul pentru cel mai bun film românesc la Astra Film Festival-cel mai important festival de film documentar din Europa Centrală şi de Est.

Număr de vizualizări :2222


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro