„Ochiul căprui al dragostei noastre” de Mircea Cărtărescu, lansat la Bookfest 2012

mai 28th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 2 iunie 2012, ora 14:00, la standul Humanitas (pavilionul C2), în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2012, Mircea Cărtărescu îşi va lansa volumul „Ochiul căprui al dragostei noastre, Editura Humanitas. La eveniment vor participa: Lidia Bodea, Ioana Pârvulescu şi Dan C. Mihăilescu.

Noua carte a lui Mircea Cărtărescu adună cele mai frumoase povestiri, eseuri şi articole publicate de el de-a lungul ultimilor ani în antologii şi reviste de prestigiu din Suedia, Germania, Austria şi România. Multe dintre texte sunt inedite în spaţiul românesc. Subiectele sunt diverse, de la istoria poetului Ovidiu, exilat la Tomis, la povestea fabuloasei insule Ada-Kaleh, de la dureroase amintiri din prima copilărie la basme psihanalitice şi fantastice, de la evocări ale unor scriitori dispăruţi de curând la mărturisiri personale pline de dramatism.

MIRCEA CĂRTĂRESCU s-a născut în 1956 la Bucureşti. A urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii din Bucureşti şi a debutat ca poet, publicând câteva volume de versuri, marcate de spiritul a ceea ce critica literară a numit „generaţia optzecistă”. Treptat, s-a îndepărtat de poezie, dedicându-se aproape exclusiv prozei. Povestirilor din Nostalgia le-au urmat un scurt roman (Travesti, 1994) şi apoi unul în trei volume, Orbitor (1996-2007), privit de critică drept un reper al prozei româneşti contemporane. Trei volume de publicistică întregesc chipul scriitorului cu cel al unui observator lucid al cotidianului românesc.

Număr de vizualizări :2007


2 Comments to “„Ochiul căprui al dragostei noastre” de Mircea Cărtărescu, lansat la Bookfest 2012”

  1. orlando blaga spune:

    FOARTE INTERESANTA CARTEA

  2. orlando blaga spune:

    O RECOMAND

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro