Nemira sărbătoreşte bicentenarul Charles Dickens

mai 28th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La 200 de ani de la naşterea lui Charles Dickens, eveniment sărbătorit prin ample manifestări în lumea întreagă, Editura Nemira publică în premieră romanul „Drood” de Dan Simmons, cunoscutul scriitor american, deţinător al distincţiilor Hugo Award, Bran Stoker Award, British Fantasy Award şi World Fantasy Award. Traducerea romanului „Drood” este semnată de Mircea Pricăjan.


Considerată una dintre cele mai bune cărţi ale autorului, „Drood” este o poveste fascinantă pentru orice iubitor de literatură. Apărută în 2009, această ficţiune reprezintă o provocare pentru imaginaţia oricărui cititor. Dan Simmons imaginează ultimii ani din viaţa lui Charles Dickens, celebrul scriitor britanic care s-a stins din viaţă înainte de a termina romanul Misterul lui Edwin Drood. Povestea începe în anul 1865. Autorul Marilor speranţe scapă cu viaţă dintr-un accident feroviar şi întâlneşte un personaj misterios, care ar fi călătorit într-un sicriu. Thriller scris pentru cei mai rafinaţi cititori, povestea îl urmăreşte pe Charles Dickens, care porneşte în căutarea enigmaticului Drood, avântându-se în Londra întunecată a secolului XIX-lea, plină de personaje pitoreşti. O fantasmă pe nume Edwin Drood îşi vânează atât propriul creator, cât şi pe scriitorul Wilkie Collins, naratorul romanului. În egală măsură thriller psihologic, roman de suspans, roman de aventură şi mostră de literatură intertextuală, cartea lui Dan Simmons este o reuşită în care se împletesc istoria şi ficţiunea. Misterele trecutului, trecutul cărţilor şi trecutul oamenilor se înfăţişează ca un tablou ce aşteaptă să fie desluşit şi admirat.
Scriitorul american Dan Simmons, câştigător al multor premii importante pentru literatura SF, fantasy şi horror, este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai îndrăgiţi autori de gen din lume. Editura Nemira a publicat în Colecţia Nautilus volumele Olimp, Hyperion şi Căderea lui Hyperion.
Născut în 1948 în statul american Illinois, Dan Simmons a crescut în Vestul Mijlociu. În 1970 a terminat Colegiul Wabash şi a fost recompensat cu Premiul Phi Beta Kappa pentru excelenţă în ficţiune, jurnalism şi artă. Dan Simmons a urmat Washington University din St. Louis, după care a lucrat aproximativ douăzeci de ani în învăţământul primar.
Prima povestire i-a fost publicată în 1982, iar primul roman în 1985. Din 1987 este scriitor liber profesionist. Dan Simmons a devenit faimos în 1989, când a câştigat Premiile Hugo şi Locus pentru romanul Hyperion, a cărui structură este inspirată din Decameronul şi Povestiri din Canterbury. Dan Simmons a abordat de-a lungul carierei sale literare diverse genuri, combinându-le uneori în cadrul aceluiaşi volum: science-fiction, horror, fantasy şi roman poliţist. Printre romanele care l-au facut celebru se numară Caderea lui Hyperion (Premiile Locus şi SF Chronicle in 1991, British SF, 1992 şi Seiun, Japonia, 1996) sau Ilion (Premiul Locus, 2004).

Număr de vizualizări :1284


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro