Mihai Dinu lansează ”Chronosophia – chipuri ale timpului”

mai 27th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 30 mai 2012, ora 16.00, la standul Editurii Spandugino (pavilion C4) din cadrul târgului de carte Bookfest, are loc lansarea volumului ”Chronosophia – chipuri ale timpului”, de Mihai Dinu, autor distins anul trecut cu premiul Uniunii Scriitorilor din România. Alături de autor, vor vorbi: Solomon Marcus, Mihai Zamfir şi Lavinia Spandonide. Evenimentul face parte din seria de „Întâlniri din biblioteca ta” – dezbateri cu autori de valoare pe care editura le organizează în fiecare an în standul său.


La aniversarea a 70 de ani şi la zece ani de la prima apariţie a volumului ”Chronosophia – chipuri ale timpului”, Mihai Dinu readuce în prim-plan, odată cu această nouă ediţie revăzută, publicată în colecţia “Distinguo”, un studiu original, extrem de complex asupra timpului. Ineditul constă în modalitatea prin care autorul scrutează obiectiv tocmai percepţia subiectivă asupra timpului. Timpul este privit în lumina filosofiei, psihologiei, matematicii, teoriilor muzicii şi literaturii şi, în final, a teologiei.

„În Mihai Dinu trăiesc un om de ştiinţă, un filosof şi un scriitor. Dar ei nu duc vieţi paralele, ci se află tot timpul împreună. La strălucirea operei, se adaugă farmecul prezenţei sale umane. O personalitate inconfundabilă a culturii româneşti, care în Chronosophia îşi găseşte o expresie majoră”, declară academicianul Solomon Marcus, care va fi prezent la evenimentul de lansare de la Bookfest.

Despre cercetarea lui Mihai Dinu, Mihai Zamfir spune că este o „carte cu adevărat extraordinară”, iar Adrian Niţă conclude că „lucrarea lui Mihai Dinu reprezintă un important reper al bibliografiei dedicate fascinantei probleme care este timpul.”

Număr de vizualizări :1577


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro