La Editura Trei, în colecţia „Fiction Connection”, a apărut volumul „Înainte să adorm” de S. J. Watson. Volumul a fost vândut în peste 40 de ţări şi a devenit bestseller încă de la apariţie în SUA, Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Bulgaria, Olanda şi Belgia. Drepturile de ecranizare au fost vândute, la începtul acestui an, casei de producţie a celebrului regizor Ridley Scott. Rowan Joffe, scenaristul thriller-ului „28 Weeks Later” şi al dramei „The American”, va adapta cartea pentru marele ecran. Nicole Kidman va interpreta rolul principal.
Are 47 de ani şi e scriitoare. Se trezeşte în fiecare dimineaţă neştiind unde se află. O formă rară de amnezie o împiedică să reţină informaţii mai mult de 24 de ore. Crede că are cu 20 de ani puţin, că este singură şi că are întreaga viaţă înainte. Dar descoperă că locuieşte cu soţul ei, Ben şi că majoritatea deciziilor importante din viaţa sa au fost deja luate. Doctorul ei o sfătuieşte să ţină un jurnal care o ajută să-şi recompună amintirile de la o zi la alta. Dar într-o zi deschide jurnalul şi citeşte: „Să nu ai niciodată încredere în Ben”.
În 2008, S.J. Watson era un ORL-ist de 30 şi ceva de ani, care lucra cu copiii surzi. El s-a înscris la un curs de şase luni organizat de Faber Academy destinat celor care doresc să înveţe să scrie romane. Trei ani mai târziu, Watson face senzaţie pe scena literară internaţională, având contracte în 40 de ţări, un proiect cinematografic la Holywood şi un thriller psihologic aclamat deopotrivă de public şi de critici – Înainte să adorm. Watson a început şi a abandonat, rând pe rând, alte 20 de romane înainte de a găsi ideea acestui roman.
„Pur şi simplu, cel mai bun roman de debut pe care l-am citit vreodată.” (Tess Gerritsen)
„Acest fermecător roman de debut este în egală măsură un portret al profundului impact pe care boala îl are asupra personajului principal, şi un thriller care te ţine cu sufletul la gură, fără să-i poţi anticipa vreo clipă finalul.” (Booklist)
„Un roman desăvârşit. Structura lui e atât de ameţitoare, încât te face aproape să nu mai fii atent la stilul minunat în care e scris.” (Guardian)