Festivalul de vară “TEATRU, STRADĂ ȘI COPIL”, ediţia a II-a

mai 31st, 2012 | By | Category: Eveniment

Teatrul de Animație Ţăndărică, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi sub egida UNIMA România, organizează în perioada 31 mai – 16 septembrie 2012 cea de a doua ediție a Festivalului de vară “TEATRU, STRADĂ ȘI COPIL”.   Aflat sub motto-ul „Fă ceva diferit! Ia un copil şi du-l azi la teatru!”, Festivalul de vară “TEATRU, STRADĂ ȘI COPIL” este o manifestare cu caracter social care va reuni la start atât teatre din țară (Bucureşti, Alba Iulia, Brașov, Bacău, Galați, Pitești, Constanța și Ploiești), cât și trupe din străinătate (Bulgaria, Cehia, Turcia). Teatrul de Animație Țăndărică va participa cu spectacole proprii, lecturi îndrăgite din repertoiul clasic românesc și universal.

Noutatea din acest an o constituie extensia festivalului în câteva orașe din țară care nu au teatre pentru copii si tineret: Caracal, Câmpina, Călălași și Buzău.  „La acest festival, “TEATRU, STRADĂ ȘI COPIL”  au muncit în doi ani, zeci de oameni, sute de ore, pentru îndeplinirea misiunii, aceea de a duce cultura acolo unde ea nu este o prezență obișnuită sau lipsește cu desăvârșire. Ca atare, putem spune că acest festival este creația unui efort colectiv care l-a făcut să devină un puternic promotor al educației prin artă, atât în București cât și în țară. Anul viitor, la a 3-a ediție, vom fi integrați cu Festivalul „TEATRU, STRADĂ ȘI COPIL”  în rețeaua ASSITEJ, prin care vom dobândi vizibilitate internațională.”, a spus Călin Mocanu, directorul Teatrului de Animație Țăndărică.

Din data de 19 mai au avut loc o serie de manifestări desfășurate în Parcul „Cireșarii” din sectorul 1, care au precedat lansarea oficială a Festivalul „TEATRU, STRADĂ ȘI COPIL”, din data de 31 mai. În perioada de desfășurare a festivalului vor avea loc spectacole de teatru care se vor juca la sediul din Lahovari și la Teatrul Itinerant aflat în Parcurile „Lumea Copiilor”- Sector 4, „Alexandru Ioan Cuza”- Sector 3 și”Crângași”- Sector 6 și lansări de carte. De asemenea, se vor ține ateliere destinate copiilor: cursuri de îndemânare, de socializare și de dezvoltare a personalității, susținute de SOS-Mașina cu Jucării, un proiect social mobil al asociației SOS Satele Copiilor, care desfășoară o gamă variată de activități ludico-educative pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Odată ajunşi la teatru, copiii vor intra în ţara personajelor unde vor petrece momente deosebite în compania celor mai îndrăgiţi eroi ai poveştilor şi basmelor. Acestui festival i s-au alăturat: Teatrul Național din Caracal, Teatrul „Proiect” Câmpina, Centrul Cultural Județean Călărași, Teatrul „George Ciprian” din Buzău, SOS Satele Copiilor România, Asociația Famo și Educ-Art.

Număr de vizualizări :1444


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro